Yhdeksän laulajaa Imatran seudulta selvitti tiensä karaoken SM-finaaliin – "Olihan se yllätys", sanoo Pia Helveranta

Pia Helveranta esitti alkukilpailussa Eija Kantolan kappaleen Vanha swingi. Finaalissa hän aikoo esittää Anna Puun kappaleen Kohta vapaita sekä Johanna Pakosen kappaleen Tummin kyynelin.

Santeri Tynkkynen

Pia Helveranta on kiertänyt paljon erilaisia laulukilpailuita päästen semifinaaleihin ja finaaleihin. Voitto vielä uupuu, hän sanoo.
Pia Helveranta on kiertänyt paljon erilaisia laulukilpailuita päästen semifinaaleihin ja finaaleihin. Voitto vielä uupuu, hän sanoo.

Yhdeksän laulajaa Imatran seudulta taistelee karaoken suomenmestaruudesta syyskuussa Varkaudessa. Laulajat selviytyivät finaaliin suoraan alkukilpailusta, joka järjestettiin Osmo's Cosmos Barissa helmikuussa.

Alunperin tarkoituksena oli järjestää vielä aluefinaali kesällä ennen varsinaista finaalia, mutta koronavirus sekoitti suunnitelmat. Lopulta järjestäjäorganisaatio valitsi finalistit alkukilpailun perusteella.

Yksi finaaliin selviytyneistä on imatralainen Pia Helveranta, joka on harrastanut laulua seitsemän vuoden ajan.

– Olihan se yllätys, kun kyseessä on kuitenkin SM-kisat, hän kertoo tunnelmistaan kuullessaan finaalipaikan saavuttamisesta.

Helveranta esitti alkukilpailussa Eija Kantolan kappaleen Vanha swingi. Finaalissa hän aikoo esittää Anna Puun kappaleen Kohta vapaita sekä Johanna Pakosen kappaleen Tummin kyynelin.

Finaaliin Helveranta lähtee tekemään parhaansa. Kaikissa laulukilpailuissa on todella kova taso, hän huomauttaa.

– Kyllähän finaaliin lähdetään täysillä ja toivotaan, että siellä pärjäisin.

Helverannan lisäksi Imatralta karaoken SM-finaaliin selviytyivät Saara Laukkanen, Suvi Laukkanen, Harri Laakso, Panu Pelkonen, Mika Tuukkanen sekä Päivi Viinikainen.

Ruokolahdelta finaalipaikan saavutti Ari Eerola ja Rautjärveltä Ulrika Soikkeli.

Finaaliin karsiutui yhteensä 117 laulajaa ympäri Suomen. Loppukilpailut lauletaan Varkaudessa 11.–12. syyskuuta.

Luetuimmat