Poliisi on eristänyt Rajapatsaalla kalakaupan alueen — Viime keväänä kadonnutta miestä etsitään jälleen

Sulattokuja on eristetty sadan metrin matkalta. Poliisi arvioi operaation jatkuvan iltapäivään asti.

Piia Kaskinen

Poliisin tutkijoiden ohella kalakaupan ympäristöä haravoitiin poliisikoiran voimin.
Poliisin tutkijoiden ohella kalakaupan ympäristöä haravoitiin poliisikoiran voimin.

Rajapatsaalla on paraikaa menossa isohko poliisioperaatio. Poliisi on eristänyt useamman yksikön voimin kalakaupan ympäristön ja etsinnät jatkuvat todennäköisesti iltapäivään asti. Operaatio liittyy viime vuoden keväällä kadonneen imatralaismiehen etsintään.

Etsintöjen vuoksi poliisi on eristänyt Sulattokujaa noin sadan metrin matkalta. Paikalla on sekä Kaakkois-Suomen poliisin että Keskusrikospoliisin yksiköitä. Alueella on myös poliisikoira.

Kalakaupan ympäristöä ei haravoida ensimmäistä kertaa. Kadonnutta miestä on etsitty samoilta alueilta myös aiemmin.

— Nämä menevät yleensä tietyllä rytmityksellä. Alueita tarkistetaan uudelleen senkin mukaan, miten saadaan järjestettyä miehistöä paikalle, kertoo rikosylikomisario Mika Ihaksinen KRP:stä.

Ihaksinen ei erittele sen tarkemmin, miten suurella joukolla poliisi paikalla on. Läsnä on hänen mukaansa riittävä määrä yksiköitä. Sitä, liittyykö uusiin etsintöihin erityistä läpimurtoa muissa tutkimuksissa, Ihaksinen ei myöskään halua kommentoida.

Piia Kaskinen

Kalakaupan ympäristö on eristetty vajaan hehtaarin kokoiselta alueelta.
Kalakaupan ympäristö on eristetty vajaan hehtaarin kokoiselta alueelta.

Etsitty 37-vuotias imatralaismies katosi viime maaliskuussa. Viimeinen havainto hänestä tehtiin Rajapatsaalla. Tapaus siirtyi Keskusrikospoliisin tutkittavaksi lokakuussa ja marraskuussa kerrottiin, että miehen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Tapausta on tutkittu tappona.

Kadonneen nimi nousi esiin myös viime keväänä tehtyjen väkivaltarikosten poliisitutkinnassa. Tuolloin moottoripyöräkerho Helvetin enkeleiden jäsenen pahoinpitelemäksi joutunut mies kertoi esitutkinnassa pahoinpitelijänsä käyneen kyselemässä kadonneesta ja hänen mukana kadonneista rahoista. Pahoinpidelty kuitenkin loivensi puheitaan oikeudessa. 

Luetuimmat

Uusimmat uutiset