Miestä lyötiin metalliputkella ja ammuttiin ilmapistoolilla, hovioikeus lyhensi pahoinpitelyssä avustaneen naisen tuomiota – Tuomiot tapon yrityksestä jäivät voimaan

Moises Garibay

Miestä lyötiin metalliputkella ja ammuttiin ilmapistoolilla, hovioikeus lyhensi pahoinpitelyssä avustaneen naisen tuomiota – Tuomiot tapon yrityksestä jäivät voimaan

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt vuonna 1998 syntyneen naisen tuomiota Lauritsalan viime elokuun väkivaltatapauksessa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus oli tuominnut Iida Matleena Jauhon tammikuussa kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, mutta hovioikeus alensi tuomion yhdeksän kuukauden ehdolliseksi vankeusrangaistukseksi. Jauho oli valittanut tuomiosta ja vaatinut vankeusrangaistuksensa alentamista ja muuttamista ehdolliseksi.

Kyse oli Lauritsalassa vuosi sitten tapahtuneesta velanperinnästä, jonka yhteydessä kahta miestä pahoinpideltiin yksityisasunnossa. Toinen miehistä kuljetettiin asunnosta sidottuna läheiseen halliin, jossa tätä lyötiin metalliputkella, viillettiin veitsellä ja ammuttiin ilmapistoolilla. Mies sai pahoinpitelyssä hengenvaarallisia vammoja. Kolme hyökkääjää pääsi sisään asuntoon naisen avustamana.

Merkittävin muutos käräjäoikeuden tuomioon oli se, että hovioikeus tuomitsi naisen avunannosta perusmuotoiseen pahoinpitelyyn törkeän pahoinpitelyn sijaan. Tätä hovioikeus perusteli toteamalla, ettei nainen voinut tietää, että pahoinpitelijät olivat varustautuneet muun muassa teräaseilla ja ilmapistoolilla.

Muuten käräjäoikeuden tuomio pysyi ennallaan ja naisen syyksi luettiin tapaukseen liittyen törkeä kotirauhan rikkominen. Hänet tuomittiin myös kahdesta huumausainerikoksesta.

Kolmesta hyökkääjästä kaksi valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Heidän kohdallaan hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Näin Tuukka Ville Matias Moilasen kuuden vuoden ja kuuden kuukauden ja Sami Petteri Saikon kuuden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukset muun muassa tapon yrityksestä jäivät voimaan. Juhani Matti Kaijansinkko sai käräjäoikeudessa teosta kuuden vuoden vankeusrangaistuksen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut