Kaukopään Patotie saa kevyen liikenteen väylän budjetin tierahoista — Mikkelintien mutkia suoristetaan 11,6 miljoonalla eurolla

Kaksoisraiteen ykkkösvaihe jatkuu ensi vuonna yli 60 miljoonalla eurolla.

Mari Pajari

Patotien investoinnilla parannetaan liikenneturvallisuutta. Uutta kevyen liikenteen väylää on tarkoitus rakentaa 700 metriä.
Patotien investoinnilla parannetaan liikenneturvallisuutta. Uutta kevyen liikenteen väylää on tarkoitus rakentaa 700 metriä.

Imatran Patotien kunnostaminen etenee. Karjalantien ja Stora Enson rantaportin välille sijoittuva 300 000 euron investointi on mukana hallituksen budjettiesityksessä vuodelle 2020.

Investoinnilla parannetaan kevyen liikenteen turvallisuutta. Alueella on jo kuluvan vuoden aikana aloitettu kevyenliikenteenväylän suunnittelu. Väylän pituus olisi 700 metriä. Suunnitelmassa on erottaa väylä reunakiveyksellä maantiestä.

Rahat perusparannukseen saa budjettiesityksessä myös Myttiönmäki Mikkelintiellä valtatie 13 varressa. 11,6 miljoonaa euroa maksava peruskorjaus jakaantuu vuosille 2020—2021.

— Myttiönmäki on ollut jo pitkään Etelä-Karjalan kärkihankkeita liikenneasioissa ja vihdoin se on saatu mukaan budjettiin. Kyse on liikenneturvallisuuden kannalta kriittisestä paikasta, eduskunnan liikennevaliokuntaa johtavat SDP:n Suna Kymäläinen ja Ari Torniainen (kesk.) kommentoivat.

Valtatie 13:n mutkat Myttiönmäessä oikenevat, kun perusparannustyö käynnistyy ensi vuonna.
Valtatie 13:n mutkat Myttiönmäessä oikenevat, kun perusparannustyö käynnistyy ensi vuonna.

Linkkitorninmäkenäkin tunnetussa paikassa on jyrkkää nousua, kaarteita ja huono näkyvyys. Se on vaarallinen erityisesti talvella. Paikassa on sattunut kuolemaan johtaneita onnettomuuksia.

Kaksoisraidetyömaa jatkuu

Ensi vuoden eteläkarjalaisista liikennehankkeista kaksoisraiteen ykkösvaihe jatkuu. Päätökset siitä tehtiin jo edellisen hallituskauden aikana.

Luumäki-Imatra-Venäjän raja -ratayhteydelle on varattu ensi vuoden budjetissa 63,8 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan hallitus varaa perusväylänpitoon 362 miljoonaa euroa vuonna 2020. Tästä talvikunnossapitoon osoitetaan 20 miljoona euroa.

Yksityisteiden avustuksiin tulee myös 20 miljoonaa euroa ja kävelyn sekä pyöräilyn edistämiseen 21 miljoonaa euroa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset