Jami Holtaria esitetään Etelä-Karjalan liiton elinvoimajohtajaksi – Varasijalla ruokolahtelainen Veli-Matti Kesälahti

Anu Kiljunen

Jami Holtari on nousemassa Etelä-Karjalan liiton elinvoimajohtajaksi. Valinta ratkeaa ensi viikon maanantaina.
Jami Holtari on nousemassa Etelä-Karjalan liiton elinvoimajohtajaksi. Valinta ratkeaa ensi viikon maanantaina.

Lappeenrantalainen Jami Holtari on nousemassa Etelä-Karjalan liiton elinvoimajohtajaksi.

Asiasta päättää Etelä-Karjalan liiton hallitus ensi maanantaina. Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtajana työskentelevä Holtari on valintaa valmistelleen työryhmän yksimielinen esitys maakuntahallitukselle.

Työryhmään kuuluivat maakuntahallituksen puheenjohtajisto, maakuntajohtaja ja hallintojohtaja.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.) sanoo että hakijajoukko oli kattava ja valintaa pohdittiin pitkään. Tehtävään haki 14 henkilöä.

– Holtarin yrityselämän tuntemus valtakunnallisesti ja alueellisesti on erinomainen lisä maakunnan edunvalvonnassa, Kopra sanoo.

Holtari on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänet valittiin Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtajaksi vuonna 2013. Kokoomuslainen Holtari on Lappeenrannan kaupunginhallituksen varajäsen.

Varasijalle työryhmä esittää Etelä-Karjalan liiton yhteyspäällikkönä työskentelevää ruokolahtelaista Veli-Matti Kesälahtea.

Elinvoimajohtajan tehtävä on maakuntaliitossa kokonaan uusi.

Viranomaisroolina elinvoimajohtajalle tulee maankäytön suunnitteluun ja johtamiseen liittyvät tehtävät. Muita tehtäviä ovat maakuntastrategian täytäntöönpano yhdessä maakuntajohtajan kanssa sekä Etelä-Karjalan edunvalvontaan ja lobbaamiseen liittyvät tehtävät.

Luetuimmat