Miksi Imatra panee niin paljon rahaa koulukiinteistöihin? Mitä on tehty ammattikorkeakoulun lähdön estämiseksi? Entä mikä on Honkaharjun sairaalan kohtalo?

Imatran kaupungin järjestämässä ensimmäisessä Imatra-areenassa kaupungin päättäjät ja virkamiehet vastasivat yli 40 kaupunkilaisten esittämään kysymykseen.

Minna Mäkinen

Areena kesti 1,5 tuntia.

Minna Mäkinen

Kysymyksiin vastaamassa hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen (kok.), kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm (sd.), sekä valtuuston 2. varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki (sin.)

Imatran kesänavauksen yhteydessä kaupunki järjesti kautta aikojen ensimmäisen Imatra-areenan. Päättäjät ja virkamiehet vastasivat reiluun 40 kaupunkilaisten ennalta lähettämään tai paikan päällä esittämään kysymykseen.

Eniten kysymyksiä tuli Imatran kiinteistöistä, koulutuksesta, alueiden kunnossapidosta sekä sosiaali- ja terveyspalveluista.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm (sd.) perusteli kaupungin satsauksia uusiin koulukiinteistöihin sillä, että lähtökohtaisesti jokaisella koululaisella ja henkilökunnan jäsenellä pitää olla oikeus työskennellä terveissä rakennuksissa.

— Kukaan ei saisi sairastua kroonisesti sisäilmaongelmien vuoksi.

Myös Vuoksenniskan koululla on todettu ongelmia ilmanvaihdossa ja akustiikassa.

— Ne ongelmat korjataan kesän aikana, kertoi kaupungin talousjohtaja Kai Roslakka.

Minna Mäkinen

Yleisön kysymyksiä esittivät yhteysjohtaja Tea Laitimo sekä näyttelijä Kari Kinnari. Vastaajina muun muassa varhaiskasvatuksen päällikkö Minna Leinonen ja elämänlaatupalveluiden johtaja Harri Valtasola.

Minna Mäkinen

Ääneen pääsivät myös kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, kaavoitusinsinööri Ulla Karjalainen sekä talousjohtaja Kai Roslakka.

Minna Mäkinen

Seppo Vainikka kysyi Honkaharjun sairaalan kohtalosta.

Minna Mäkinen

Leo Makkosesta Imatra ei ole yrittäjäystävällinen kaupunki. Hän ei myöskään usko konsulttien käyttöön.

Opetusministeriön edustajia tulossa Imatralle

Ammattikorkeakoulun lähdön estämiseksi Imatralta on kaupungin delegaatio käynyt keskustelemassa opetus- ja kulttuuriministeriössä, kertoi Malm.

— Ministeriön edustajia on tulossa käymään Imatralla kesäkuun alussa. Mitään muita lupauksia ei ole saatu.

Niskan Vuoksi -yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Vainikka kysyi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallituksessa istuvalta Anu Urpalaiselta (kok.), mikä on Honkaharjun sairaalan kohtalo.

— Honkaharju on osa isompaa palveluverkkokysymystä, jota ratkotaan parhaillaan. Teemme tiukasti töitä, jotta tarvittavat palvelut ovat jatkossakin läsnä Imatralla.

Vainikan tavoin myös Urpalainen totesi olevansa pettynyt Eksoten taloudenhoitoon.

— Painetta on luotu sinne suuntaan.

Myös Marja Estola vetosi Honkaharjun lähipalvelujen säilyttämisen puolesta. Äärimmäisenä keinona hän väläytti Eksotesta eroamista. Roslakka totesi sellaisen olevan mahdotonta aikataulullisesti.

Minna Mäkinen

Yleisöä oli sivummallakin.

Minna Mäkinen

Lääkäri Marja Estola painotti, että lähipalvelut on säilytetävä Honkaharjussa.

Minna Mäkinen

Katri Lätt-Shahmardan kehotti pohtimaan Lähteen taloa korvaavaksi tilaksi purettavalle Krimille.

Taideyhteisö huolissaan tiloista

Kaupungininsinööri Päivi Pekkaselta kysyttiin, miksi Imatran kaupunki lähti mukaan kaupunkipyörien vuokraukseen yhdessä espoolaisyrityksen kanssa, ohi paikallisen yrittäjän.

— Kaupunkipyörähanke on liikenneviraston rahoittama. Lisäksi kaupunkipyörä on tarkoitettu lyhyeen ajoon, yksittäiselle matkalle. Vuokrapyörää käytetään pidemmän aikaa. Kohderyhmät ovat hyvin erilaiset.

Katri Lätt-Shahmardan toi esiin taideyhteisön huolen uuden paikan löytymisestä purettavien Krimin talojen tilalle.

— Krimin toiminnalle on kartoitettu uutta paikkaa, mutta vielä sellaista ei ole löytynyt. Etsintöjä jatketaan, totesi elämänlaatupalveluiden johtaja Harri Valtasola Imatran kaupungilta.

Areenalle kaavaillaan jatkoa

Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo oli tyytyväinen historian ensimmäiseen, 1,5 tuntia kestäneeseen Imatra-areenaan.

— Seuraavalla kerralla tapahtuma on imatralaisille jo tutumpi.

Minna Mäkinen

Eerika Karjalainen, 12, ja Emma Karjalainen, 14, tulivat kuuntelemaan areenaa sen loppupuolella. — Meidän mummo on tuolla puhumassa, tytöt kertoivat. He olivat seuranneet kesänavausohjelmaa.

Minna Mäkinen

Imatra-areena ei kerännyt yhtä runsasta yleisöä kuin kesänavaus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat