Imatran voi bongata syksyllä televisiosta Arktiset vedet -ohjelmasta – "Tämä on hieno paikka", arvioi ohjelman juontaja ja tuottaja Juhani Henriksson

Vuoksella kuvattu jakso tulee ulos lokakuun loppupuolella.

Juho Kokko

Arktisia vesiä juontava Juhani Henriksson saapui Imatralle maanantai-iltapäivästä.
Arktisia vesiä juontava Juhani Henriksson saapui Imatralle maanantai-iltapäivästä.

Imatralla Vuoksen varrella kuvattiin maanantaina Arktiset vedet -televisiosarjan jaksoa. Kuvausryhmä vietti sunnuntain Simpeleellä, josta se matkasi kohti etelää.

Ohjelman juontajana ja tuottajana toimiva Juhani Henriksson kertoi tietävänsä Imatrasta entuudestaan Imatrankosken. Virtaavat vedet ja jalot vaelluskalat houkuttelivat tuotantoryhmän Imatralle.

– Tämä on hieno paikka. Olemme olleet liikkeellä laajalla alueella Itä-Suomessa. Kuvattava jakso tulee päättymään Imatran maisemiin, Henriksson kertoo.

Imatralta kuvattu jakso tulee ulos lokakuun loppupuolella. Kuvausryhmän aikataulu on koronan myötä muuttunut entistä kiireisemmäksi. Jaksojen koonnissa kestää kuukauden päivät.

Juho Kokko

Kimmo Liukkonen toimii kuvausryhmän yhtenä paikallisena oppaana.
Kimmo Liukkonen toimii kuvausryhmän yhtenä paikallisena oppaana.

Kalastusta Vuoksella

Imatralla kuvausryhmän oppaana toimi maanantaina Kimmo Liukkonen. Tuotantoryhmä saapui Kalastuspuistoon iltapäiväksi, josta se suuntasi vesille. Liukkonen sai hyvissä ajoin puhelinsoiton, jossa kysyttiin halukkuutta ohjelman tekemiseen.

– He pyysivät opastusta Vuoksella kalastamiseen. Tämä on haastava kalastuspaikka, mutta kaikki kalalajit ovat normaalia isompia täällä, Liukkonen naurahtaa.

Ryhmän tarkoituksena on kalastaa haukea kelluntarenkaista ja myöhemmin perholla taimenta.

Kalasta ei ole tarkoitus tehdä ainakaan keittoa, sillä Liukkonen tietää tuotantoryhmän syöneen lohikeittoa jo neljänä perättäisenä päivänä.

Juho Kokko

Matti Vaittinen oli seuraamassa kuvauksien valmistelua.
Matti Vaittinen oli seuraamassa kuvauksien valmistelua.

"Yllättävän hyvin kalaa tarjolla"

Etelä-Karjalan liiton ympäristöpäällikön Matti Vaittisen mukaan televisiosarjan tuoma näkyvyys on alueelle luonnollisesti merkittävä asia. Hiitolanjoen patojen purkaminen avaa uusia mahdollisuuksia kalastusmatkailulle.

– Vaikka Vuoksi on käytännössä Suomen suurin ojitustoimitus, täällä on yllättävän hyvin kalaa tarjolla, Vaittinen kertoo.

Tuoreiden tietojen mukaan voimaloiden alapuolella olevan alueen taimenista yli kolmasosa on luonnonkaloja. Luonnonlisääntymistä tapahtuu Vaittisen mukaan kohtuullisella tehokkuudella.

Arktiset vedet

Ohjelmaa kuvattu yhdeksän vuoden ajan.

Jaksoja on tehty yli 70.

Ohjelmaa näytetään Kutosella ja Dplayssä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset