Erkki Saarimäki tylyttää Imatran perussuomalaisia: ”Pihalla kuin lumiukot”

Saarimäen mukaan perussuomalaisten paikkavaatimuksissa ei ole päätä eikä häntää. Hän harkitsee rikosilmoitusta. ”Minua haukuttiin mafiapomoksi”.

Anu PakarinenPetri Mutikainen ja Erkki Saarimäki päättivät asiaa harkittuaan avata sanaisen
arkkunsa. Syynä on Imatran perussuomalaisten puheenjohtajan Joni Salmen
puheiden herättämä tyrmistys.
Petri Mutikainen ja Erkki Saarimäki päättivät asiaa harkittuaan avata sanaisen arkkunsa. Syynä on Imatran perussuomalaisten puheenjohtajan Joni Salmen puheiden herättämä tyrmistys.

Erkki Saarimäki ja Petri Mutikainen rikkovat radiohiljaisuuden Imatran sinisten sekä perussuomalaisten välisistä luottamuspaikkaneuvotteluista. Syynä on Imatran perussuomalaisten puheenjohtajan Joni Salmen perjantainen haastattelu.
Joni Salmen mukaan siniset eivät ole kahteen viikkoon reagoineet perussuomalaisten neuvottelukutsuun. Tämä on Saarimäen ja Mutikaisen mukaan pötypuhetta.

Tapaaminen Teboililla

Mutikainen kertoo itse kutsuneensa viime maanantaina kummankin ryhmän neuvottelijat koolle.

Mutikainen kertoo itse kutsuneensa viime maanantaina kummankin ryhmän neuvottelijat koolle.
Tapaaminen järjestettiin Imatrankosken Teboililla tämän viikon torstaina, heti kun siihen oli mahdollisuus.
Kun perussuomalaisten vaatimuskirje saapui pari viikkoa sitten, Mutikainen oli lähdössä perheineen 10 päivän ulkomaanmatkalle. Saarimäki, 65, oli taas sairaalassa viimeisillään olevan isänsä luona.
— Olin ilmoittanut, että nyt en osallistu vähään aikaan mihinkään neuvotteluihin, Saarimäki sanoo.

"Ei päätä eikä häntää"

Mutikaisen ja Saarimäen mukaan perussuomalaisten kanssa on ylipäätään vaikea neuvotella. Perussuomalaisten esittämässä vaatimuslistassa ei ole heidän mukaansa päätä eikä häntää.
— Meiltä vaaditaan paikkoja, joita meillä ei ole. Eivätkä he tunnu tietävän edes mitä paikkoja heillä on. Porukka on pihalla kuin lumiukot, Saarimäki sanoo.
Saarimäen mukaan kuvaavaa on, ettei perussuomalaisten ääniharava Timo Härkönen tiennyt olevansa Kärki-Leaderin hallituksen varajäsen, tai edes sitä.

Perussuomalaiset ovat vaatineet sinisiltä Imatran lämmön hallituspaikkaa. Sitä ei ole, Saarimäki toteaa.
Lisäksi muun muassa Erkki Saarimäkeä on vaadittu luopumaan paikastaan Eksoten valtuustossa. Paikalle olisi haluttu istuttaa Sari Miettinen (ps.). Ei käy, kuului sinisten vastaus. Ensinnäkin kyse on miespaikasta.
— Maakuntapaikat on sovittu niin isolla porukalla, että johan hevosetkin nauraa, jos he tätä paikkajakoa yrittävät käydä murtamaan, Saarimäki sanoo.

Rikosilmoitus harkinnassa

Teboilin neuvotteluun osallistuivat Saarimäen ja Mutikaisen lisäksi perussuomalaisten Joni Salmi ja Timo Härkönen.
Tapaaminen päättyi eripuraisissa merkeissä. Saarimäen mukaan perussuomalaisten edustajat hermostuivat, alkoivat huutaa ja menivät asiattomuuksiin.
— Joni Salmi haukkui minua kovaan ääneen mafiapomoksi. Kyllä Teboililla päät kääntyilivät. Harkitsen rikosilmoitusta, Saarimäki kertoo.
Samana iltana Saarimäki kertoo Joni Salmen soittaneen hänelle perään.
— Puhuimme noin 40 minuuttia. Vai ettei ole muka keskusteltu, tuohtunut Saarimäki puhisee.

Yhtään paikkaa ei anneta

Hän päätti avautua, koska torstaina nimenomaan sovittiin, ettei neuvottelutilanteesta puhuta ulkopuolisille, vaan asiaan palataan ensi viikolla.
— Sitä saa mitä tilaa, Saarimäki viestittää.
Saarimäen mukaan mitään neuvottelemista ei enää ole:
— Kukaan ei luovuta yhtään paikkaan heille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.