Uutisvuoksi kysyi lukijoilta Mansikkalan sillan maalauksesta: Suurin osa toivoi sillan maalaamista siniseksi, vastauksissa esiin nousi myös oranssi ja pinkki – Äänestä kolmesta väristä omaa suosikkiasi!

Kaikki kyselyyn vastanneet eivät olleet sillan maalaamisen kannalla: On liian kallista ja ollakseen kaunis vaatii myöhemmin jatkuvaa kallista korjausmaalausta, eräs vastaaja perusteli.

Santeri Tynkkynen

Mansikkalan silta kaipaa monien mielestä uutta maalia pintaan.
Mansikkalan silta kaipaa monien mielestä uutta maalia pintaan.

Kysyimme Uutisvuoksen lukijoilta verkkosivuillamme keskiviikkona mielipiteitä, pitäisikö Kuutostien silta Mansikkalassa maalata ja minkä väriseksi lukijat sen haluisivat.

Kysely keräsi vajaassa kahdessa vuorokaudessa 150 vastausta, joista suurin osa toivoi sillan saavan uutta maalia pintaan.

Suurimmassa osassa vastauksista toivottiin, että silta maalattaisiin siniseksi. Moni perusteli värivalintaansa Vuoksen läheisyydellä.

– Silta pitäisi maalata Vuoksen väriä korostavaksi siniseksi. Vaikka en henkilökohtaisesti tykkää sinisestä, tuohon se sopii, eräs lukija kommentoi.

– Kuutostien silta pitäisi maalata sinisellä, koska Vuoksen veden sävy on sininen, ja Sienimäen kevyenliikenteen sillalla on siniset valot, toinen lukija ehdotti.

Sillan väriksi ehdotettiin monissa vastauksissa oranssia tai Imatran vaakunan värejä sekä pinkkiä tai vaaleanpunaista.

– Oranssi, saisimme kansallisihmeen väreihin uuden nähtävyyden, jota tullaan ihmettelemään.

– Vaaleanpunainen, jotta olisi jotain erilaista eikä olisi aina samaa tylsää harmaata".

Osa vastaajista toivoi siltaan myös taidetta.

– Ei pelkkää yhtä väriä, vaan taidetta jos se vaan suinkin on mahdollista ja taloudellisesti järkevää, eräs vastaajista toivoi.

Kaikki kyselyyn vastanneet eivät kuitenkaan olleet sillan maalaamisen kannalla. Syyksi vastaajat mainitsivat rahan.

– Siltaa ei pitäisi maalata. On liian kallista ja ollakseen kaunis vaatii myöhemmin jatkuvaa kallista korjausmaalausta, kun suolavesi valuu talvella reunoja pitkin alas, perusteli eräs vastaajista.

Eräs kyselyyn vastannut ihmetteli, miksi sillan huonokuntoisuuteen ei puututa kaupungin puolelta.

– Miksi ei lautakunnat puutu tuohon siltaan, karmea. Kyllä ihmisten talot ja pihat syynätään ja annetaan uhkasakkoja.

Äänestä alta kolmesta värivaihtoehdosta oma suosikkisi.

Luetuimmat