Attendon lääkäripula vaikeuttaa keskussairaalan päivystystä — ”Tilanne on pahentunut koko ajan, ja ensi viikonvaihde on huolestuttava”, sanoo Eksoten päivystyksen ja ensihoidon ylilääkäri

Attendon tarjoama ostopalvelu takkuaa. Muutama viikko sitten Honkaharjusta puuttui perjantai-iltana lääkäri. Ylilääkäri Pekka Korvenjojan mukaan kalliista ostopalvelusta olisi pyrittävä eroon: ”Oma tuotanto on aina halvinta”.

Minna Mänttäri

Päivystys kuormittuu joskus senkin takia, ettei Attendo aina pysty toimittamaan paikalle sovittua ostopalvelulääkäriä.
Päivystys kuormittuu joskus senkin takia, ettei Attendo aina pysty toimittamaan paikalle sovittua ostopalvelulääkäriä.

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen odotusajat uhkaavat pidentyä. Attendo ei aina pysty järjestämään ostopalvelusopimuksen mukaista lääkärityövoimaa päivystykseen.

— Tänään torstaina oli puutosta ja tulevana viikonloppuna tilanne vaikuttaa todella huolestuttavalta, kun on tulossa vain yksi päivystävä päivälääkäri ja yksi yölääkäri, jos ei Attendo onnistu vielä tilannetta paikkaamaan, selvittää Eksoten päivystyksen ja ensihoidon ylilääkäri Pekka Korvenoja.

Tämä on kallista touhua Eksotelle. Olisi järkevä päästä ostopalvelusta eroon. — Pekka Korvenoja

Korvenojan mukaan Attendon kyky tuottaa sovittuja lääkäripalveluja Eksotelle on huonontunut koko ajan.

— Ongelma on ollut päivittäistä tälläkin viikolla.

Yle uutisoi keskiviikkona, että viime viikon tiistaina päivystyksestä oli puuttunut Attendon lääkäri.

Muutama viikko sitten Eksote tiedotti, että Imatran Honkaharjun kiirevastaanotolta puuttuu perjantaina 30.11. Attendon lääkäri.

”Joskus on ollut puutteita ammatti- ja kielitaidossa”

Eksote yrittää korjata tilannetta avaamalla päivystysvuoroja omille lääkäreilleen.

— Pyrimme ennakoiden järjestämään päivystystä niin, että painotamme siinä omaa lääkärituotantoa ja kartoitamme omien lääkäreiden päivystysvalmiutta.

Ostopalvelu maksaa omaa tuotantoa enemmän.

— Tämä on kallista touhua Eksotelle. Olisi järkevä päästä ostopalvelusta eroon. Oma tuotanto on aina halvinta, sanoo Korvenoja.

Eksote tehostaa päivystystä toiminnallisilla muutoksilla alkuvuodesta.

Minna Mänttäri

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystystä pyritään tehostamaan myös toiminnallisilla muutoksilla alkuvuodesta. Lisäksi omien lääkäreiden käyttöä yritetään lisätä.
Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystystä pyritään tehostamaan myös toiminnallisilla muutoksilla alkuvuodesta. Lisäksi omien lääkäreiden käyttöä yritetään lisätä.

Aiemmin tänä vuonna Eksote oli joutunut vaatimaan korvaavaa lääkäri epäsopivaksi arvioidun Attendon lääkärin tilalle.

— Ostopalvelulääkäreissäkin on ollut aiempaa enemmän esimerkiksi ulkomaalaistaustaisia itärajan takaa, ja joskus on ollut puutteita ammatti- tai kielitaidossa.

Attendolla vaikeuksia saada lääkäreitä muuallakin

Attendon liiketoimintajohtaja Anni Huotari totesi Ylelle, että Attendolla on ollut vaikeuksia saada lääkäreitä päivystyksiin muillakin paikkakunnilla Suomessa. Etelä-Karjalassa vaikeuksia on ollut pitkään.

— Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kaikki vuorot saadaan toimitettua täysin, sanoi Huotari Ylelle.

Kouvolassa Attendo oli jättänyt tekemättä sovittuja vanhusten lääkäritarkastuksia.

Luetuimmat