Golfyhtiön omaisuuden lajittelu valmistumassa, koko tuhansien esineiden omaisuusmassa menee nettihuutokauppaan loppiaisen jälkeen — ”Arvokasta omaisuutta ei anneta puoli-ilmaiseksi”, toteaa selvitysmies Heikki Huhtamäki

Selvitysmies on saanut kuukausien kuluessa vastata mitä erikoisempiin puhelinsoittoihin. — Aika kovaa ja asiatonta palautetta on tullut, vaikka yritämme vain tehdä työtämme.

Silva Laakso

Imatran golfkentän irtain omaisuus menee pian myyntiin. Arkistokuva.
Imatran golfkentän irtain omaisuus menee pian myyntiin. Arkistokuva.

Imatran golfyhtiön mittava omaisuus on nyt käyty läpi realisointia varten. Myyntilistalle on kirjattu tuhansia esineitä.

— Ei tämä helppo harjoitus ole, toteaa selvitysmies, asianajaja Heikki Huhtamäki.

Selvitysmies pohtii yhdessä huutokauppameklarin kanssa, millaisissa kokonaisuuksissa esineet on järkevä myydä.

— Esineitä niputetaan tarvittaessa. Tavoitteena on saada tavaroista paras hinta. Puoli-ilmaiseksi ei anneta arvokasta omaisuutta.

Omaisuuden nettihuutokauppa käynnistyy Huhtamäen mukaan loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta. Huutokauppa päättyy 2. helmikuuta.

— Sen jälkeen golfyhtiöllä ei toivon mukaan ole yhtään omaisuutta, ei yhtään työntekijää ja velat on maksettu. Yhtiön purkaminen jatkuu.

Huhtamäki luonnehtii golfyhtiön selvitystilamenettelyä paljon tavanomaista haastavammaksi, yllätyksellisemmäksi ja hitaammaksi.

— Golfkausi haluttiin ensin pelata loppuun. Sen jälkeen pitkään jatkuneet neuvottelut ostajakandidaatin kanssa kariutuivat.

Selvitysmies on saanut kuukausien mittaan myös vastata mitä erikoisempiin puhelinsoittoihin.

— Aika kovaa ja asiatonta palautetta on tullut, vaikka yritämme vain tehdä työtämme. Jos laki sanoo, että selvitysmenettelyssä yhtiö pitää purkaa, niin on myös toimittava, Huhtamäki toteaa.

Juttua muokattu 13.12. kello 13.15. Korjattu viimeistä lausetta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut