Rajapatsaan elokuisista jätekatospoltoista epäillään kolmea henkilöä, yksi on yhä vangittuna — Omaisuutta tuhoutui yli 60 000 euron arvosta

Epäillyt eivät ole poliisin mukaan toimineet yksissä tuumin. Lokakuussa Paajalassa, Vuoksenniskalla ja Joutsenossa sattuneet jätekatospalot ovat vielä tutkinnassa, poliisi ottaa yhä vastaan vihjeitä.

Santeri Tynkkynen

Elokuun jätekatospaloissa tuhoutui omaisuutta yli 60 000 euron arvosta.
Elokuun jätekatospaloissa tuhoutui omaisuutta yli 60 000 euron arvosta.

Poliisi on saanut esitutkittua ja toimitettua syyteharkintaan jutun kolmen jätekatoksen polttamisesta Imatran Rajapatsaalla 10.-11. elokuuta.

Katokset tuhoutuivat täysin tai lähes täysin, myös lähellä olleita ajoneuvoja vaurioitui. Asianomistajien arvioiden mukaan paloissa meni omaisuutta yli 60 000 euron arvosta.

Poliisi on kuullut näihin törkeisiin vahingontekoihin liittyen sekä useita epäiltyjä että useita todistajia. Poliisi epäilee rikoksista kolmea henkilöä, mutta ei heidän tehneen rikoksia yksissä tuumin.

Epäiltyjen osuudet tapahtumiin vaihtelevat. Kiinni on ollut kolme henkilöä, heistä yksi on edelleen vangittuna.

Poliisilla on edelleen työn alla tutkinnassa jätekatosten sytytykset 5. lokakuuta aamuyöstä Imatran Vuoksenniskalla ja Paajalassa sekä Lappeenrannan Joutsenossa. Niissä epäillään tapahtuneen törkeitä vahingontekoja tai tuhotöitä.

Poliisi on kuullut tapahtumista useita henkilöitä ja saanut hyvän määrän vihjeitä. Poliisin käsityksen mukaan kaikki tapausten todistajat ja silminnäkijät eivät kuitenkaan ole vielä ottaneet yhteyttä, mikä olisi edelleen tarpeen.

Poliisi pyytää yhteydenottoja vihjepuhelimeen 0295 414 559, sähköpostiin vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai henkilökohtaisesti Imatran poliisiasemalle arkisin kello 8-12.

Juttua muokattu 29.11. kello 16.17. Muokattu jutun otsikkoa ja ingressiä.

Luetuimmat

Kommentoidut