Onnelassa paukkuu ensi maanantaista lähtien, ja pamausten jälkeen voi sanoa hyvästit Rautarouville

Fingridin uudet voimalinjajohtimet otetaan käyttöön heinäkuun lopulla. Niiden rakentaminen vaatii liitosammuntoja.

Dalekovod

Liitosräjäytyksiä tehdään punaisen ympyrän sisälle jäävällä alueella.
Liitosräjäytyksiä tehdään punaisen ympyrän sisälle jäävällä alueella.

Imatran Onnelassa pamahtelee 16. — 25. heinäkuuta välisellä ajalla, suunnilleen kerran päivässä.
Pauke johtuu siitä, että uusi Vuoksi-Onnelan voimalinja valmistuu heinäkuun lopulla, ja voimalinjajohtimien asennus edellyttää räjäyttelyä.

Räjäytykset ovat liitosammuntoja, valottaa Lasse Kekoniemi, Fingridin pääurakoitsija Dalekovodin yhteyshenkilö maanomistajille.
— Liitosammunnoissa kaksi johdonpäätä liitetään toisiinsa räjäyttämällä. Näin johtimen päät sulavat yhteen, ja liitoksesta tulee yhtä vahva kuin alkuperäinen johdinkin, hän kertoo.

Räjäytyksiä on luvassa suunnilleen yksi päivässä.
— Ensin vedetään johtimet paikalle, sitten ne räjäytetään toisiinsa kiinni, ja sen jälkeen niitä taas käydään vetämään seuraavalle paikalle.

Vaikka pamauksia on suunnilleen yksi päivässä, tarkkaa kellonaikaa niille ei voi sanoa. Alueella pamahtelee aamukahdeksan ja iltakuuden välisenä aikana.
— Kova ääni siitä lähtee, noin 117 desibeliä. Mutta ääni on ainoa mitä räjäytykset aiheuttavat, mitään sirpalevaaraa tai vastaavaa tässä ei ole.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet