Ruokolahden kunta sai ostotarjouksen Äitsaaren entisestä kyläkoulusta, Huhtasenkylän ja Virmutjoen koulujen nettihuutokauppa päättyy ensi perjantaina — ”Ei niitä ihan pilkkahintaan lähdetä myymään”, linjaa kunnanjohtaja Tuomo Sallinen

Äitsaaren entisen kyläkoulun kiinteistöä havittelee 24 000 euron hintaan ulkopaikkakuntalainen pariskunta, kertoo kunnanjohtaja. Kaupan hyväksyy lopullisesti valtuusto.

Kai Skyttä

Huhtasenkylän koulu hiljeni viime kevätlukukauden päätteeksi. Arkistokuva.
Huhtasenkylän koulu hiljeni viime kevätlukukauden päätteeksi. Arkistokuva.

Ruokolahden kunta on saanut tarjouksen myynnissä olevasta Äitsaaren entisestä kyläkoulusta. Kiinteistöstä on tarjottu pyyntihinta eli 24 000 euroa.

— Tarjouksen on tehnyt eräs ulkopaikkakuntalainen pariskunta, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Ruokolahden kunnanhallitus käsittelee myyntiä huomenna maanantaina. Lopullisen sinetin kiinteistön myynnille antaa kuitenkin valtuusto, sillä perusteita kyläkoulukiinteistöjen myynnille ei ole tähän mennessä vielä määritelty.

Kai Skyttä

Virmutjoen koulu sijaitsee aivan Puumalantien varressa.
Virmutjoen koulu sijaitsee aivan Puumalantien varressa.

Kaksi huutokauppaa käynnissä

Ruokolahden kunta kauppaa edelleen netissä Huhtasenkylän ja Virmutjoen entisiä koulukiinteistöjä.

Sunnuntaina puoliltapäivin Virmutjoen koulusta oli tehty neljä tarjousta, joista korkein oli 9 500 euroa. Huhtasenkylän koulusta tarjouksia oli tehty kolme. Niistä korkein oli 6 000 euroa.

Molemmat nettihuutokaupat päättyvät huutokaupat.com -sivustolla perjantaina 9. marraskuuta noin kello 19.

Kunta päättää sen jälkeen, hyväksyykö vai hylkääkö tarjoukset.

— Sen voin sanoa, että ihan pilkkahintaan kiinteistöjä ei lähdetä myymään. Katsotaan nyt, minne hinta nousee, toteaa Sallinen.

Koulukiinteistöt olivat kesän ajan myynnissä kiinteistönvälittäjällä, mutta kauppoja ei sitä kautta syntynyt.

Kunnan pyyntihinta vuonna 1953 valmistuneelle Huhtasenkylän koululle oli aiemmin 80 000 euroa ja vuodelta 1927 olevalle Virmutjoen koululle 90 000 euroa.

Koulunkäynti Huhtasenkylässä ja Virmutjoella päättyi viime keväänä. Tästä syksystä lähtien kaikki ruokolahtelaislapset ovat opiskelleet uudessa Ruokolahden koulussa Rasilassa.

Luetuimmat