Hiuspalvelu Atlantis laajensi kesken korona-aikaa – Yritys avasi sekä uuden verkkokaupan, että uuden toimipisteen

Piia Kaskinen

Peruukin kampaaminen ei vaadi suojautumista, mutta ihmisasiakkaiden hiuksia Päivi Frosti käsittelee aina hanskoihin ja kasvosuojaan pukeutuneena.
Peruukin kampaaminen ei vaadi suojautumista, mutta ihmisasiakkaiden hiuksia Päivi Frosti käsittelee aina hanskoihin ja kasvosuojaan pukeutuneena.

Imatran Mansikkapaikassa toimiva Hiuspalvelu Atlantis on laajentanut tilojaan, sekä fyysisesti että virtuaalisesti.

Pari viikkoa sitten se avasi verkkokaupan, Atlantisstoren.

– Olen miettinyt verkkokaupan avaamista jo pari vuotta. Meillä ei ollut kaupalle mitään valmista pohjaa, joten pystyimme suunnittelemaan sen täysin itsemme näköiseksi, kertoo yrittäjä Päivi Frosti.

Ainakin toistaiseksi verkkokaupan valikoimista löytyvät kaikki samat tuotteet, kuin fyysisestäkin kaupasta. Niihin kuuluu hiustuotteiden lisäksi myös muita kehon ja hiusten hyvinvointiin liittyviä tuotteita.

– Esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa, joka tulee pieneltä nurmijärveläiseltä yritykseltä ja saippuanalusia, jotka tulevat Joensuusta. Haluan omalla toiminnallani tukea muita pienyrittäjiä, etenkin paikallisia pienyrittäjiä, mahdollisuuksien mukaan, Frosti sanoo.

Yritys laajeni myös Mansikkapaikassa

Virtuaalisuuden lisäksi Hiuspalvelu laajensi myös fyysisesti. Alkukesällä se vuokrasi uuden liiketilan Mansikkapaikan kauppakäytävältä – eli miltei jo olemassa olevien tilojensa vastapäätä.

– Olin miettinyt myös erillisen peruukki- ja varastotilan vuokraamista jo pitkään. Kun Europuoti läksi näistä tiloista, niin ajattelin että nämähän olisivat logistisesti lähes täydelliset, joten kysyin olisivatko ne vapaana – ja olivathan ne, Frosti kertoo.

Uusi tila mahdollistaa peruukkiasiakkaiden palvelemisen entistä henkilökohtaisemmin ja yksityisemmin. Vaikka tilassa on isot ikkunat kauppakäytävälle, ne saa laitetuksi sermeillä piiloon aina tarvittaessa

– Lisäksi monella peruukinostajalla on makutuomareita mukanaan. Myös he mahtuvat tähän tilaan entistä paremmin.

Yleisin syy peruukin hankkimiselle on joku sairaus, esimerkiksi autoimmuunisairaus joka vie hiukset mennessään pysyvästi. Mutta muitakin syitä on: joku haluaa peruukin ihan vain vaihtelun vuoksi, kolmas vaikka siksi että viihtyy oikeissa hiuksissaan ja oikeassa kampauksessaan niin hyvin, että haluaa pukea ikään kuin valmiin kampauksen päällensä muulloinkin, ilman että tarvitsee tuhlata aikaa sen vaihteluun.

Hiuspalvelu Atlantiksen peruukkipuoli jatkaa toimimistaan samoin kuin tähänkin asti, eli ajanvarauksella.