Imatran kaupunginvaltuusto palaa kesätauolta huomenna: esityslistalla Mansikkalan irtokalusteet ja Kaukopään asemakaavamuutos

Valtuusto palaa tehtäväänsä maanantaina.

Matti Veijalainen

Valtuuston esityslista on tuttua luettavaa.
Valtuuston esityslista on tuttua luettavaa.

Imatralla valtuusto palaa kaupungintalon saliin jälleen maanantaina heinäkuun kesätauon jälkeen. Eteensä kaupunginvaltuusto saa lyhyen esityslistan.

Nuijankopautus on määrä osoittaa Kaukopään kaavamuutokselle, jolla laajennetaan Stora Enson tehdasaluetta. Kaavamuutos mahdollistaa tehtaan öljy- ja lipeäsäiliöiden rakentamisen uuteen paikkaan.

Kaavamuutos pyöri valtuuston pöydillä pitkin kevättä, sillä vaaditut tarkennukset käsittivät muun muassa selvityksen alueen pohjavesiolosuhteista ja vaikutuksista luonnonympäristöön. ELY-keskuksen lausunto ei aiheuttanut muutoksia asiaan.

Hanke ei myöskään edellytä maankäyttösopimuksen solmimista, sillä kaupungin kustannuksella tehtäviin kunnallistekniikan investointeihin ei ole tarvetta. Asemakaavan muutos käynnistettiin Stora Enso Oyj:n aloitteesta, ja kaava kuulutettiin vireille helmikuussa.

Sen lisäksi käsittelyyn pääsevät Mansikkalan koulukeskuksen irtokalustehankinnat. Mansikkalan puukoulun on määrä vastaanottaa oppilaat syksyllä 2020.

Luetuimmat