Myytiinkö elintarvikkeita epäreilusti? — lähetä palautetta MTK:n postilaatikkoon

Tuuli Parikka

MTK:lle voi laittaa postia, jos elintarvikkeiden kauppatavat tuntuvat epäreiluilta.

Epäreilut kauppatavat elintarvikealalla halutaan saada kuriin. Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto (MTK) on perustanut verkkosivuilleen palvelun, jonne voi jättää viestin kokemastaan epäoikeudenmukaisuudesta.

Nimetöntä palautetta voivat lähettää ketkä tahansa elintarvikeketjun toimijat, olivat he sitten alkutuottajia tai jalostajia. Jättääkseen viestin ei tarvitse olla MTK:n jäsen tai edes maatalousyrittäjä. Myös elintarviketeollisuuden edustajat voivat jättää anonyymin viestin.

Viestit voivat koskea esimerkiksi perusteettomasti peruttua toimitusta, epämääräistä kauppasopimusta, tuotteen laatuongelmia, pakkausvirhettä, sovittua alempaa hintaa tai kirjallisen sopimuksen puuttumista. Tämänkaltaisista asioista on jo tullut viestejä MTK:n postilaatikkoon.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tehnyt useita selvityksiä elintarvikeketjun toimivuudesta, ja niissä on löydetty monia epäkohtia. MTK haluaa seurata tilanteen kehittymistä.

Suomessa ja Euroopan unionissa on ryhdytty toimiin, jotta epäreilut kauppatavat eivät pääsisi vahingoittamaan elintarvikeketjun toimivuutta. MTK:n postilaatikko ei ole sidoksissa meneillään oleviin lainsäädäntöhankkeisiin, vaan se tulee olemaan auki toistaiseksi.

Anne Kokkonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat