Sorsastuskausi alkaa sunnuntaina — tänä vuonna maan kaakkoisosassa saa metsästää myös metsähanhea

Rain Kooli

Sorsastukseen osallistuu riistakeskuksen mukaan lähes 100 000 metsästäjää. Arkistokuva.

Vesilintujen metsästys alkaa tulevana sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Kausi jatkuu vuoden loppuun, ja metsästystä tulisi kohdentaa runsaslukuisiin sorsalajeihin, kuten sinisorsaan, taviin ja telkkään.

Edellä mainittujen lisäksi sunnuntaista alkaen saa metsästää myös heinätaveja, haapanoita, jouhi- ja lapasorsia, haahkoja, nokikanoja, kanadanhanhia sekä puna- ja tukkasotkia. Sorsastukseen osallistuu maan yli 300 000 metsästäjästä hieman alle 100 000.

Suomen riistakeskus muistuttaa, että ainoastaan varmasti tunnistettuja vesilintuja saa metsästää ja muut metsästäjät, luonto ja asutus tulee aina ottaa huomioon.

Elinympäristöjen tilan heikkeneminen muun muassa rehevöitymisen takia on aiheuttanut taantumaa joidenkin lajien kohdalla. Riistakeskuksen mukaan metsästystä tuleekin kohdentaa runsaslukuisiin lajeihin, kuten sinisorsaan, taviin ja telkkään.

Metsähanhia saa jälleen tänä vuonna metsästää kolme vuotta kestäneen täysrauhoituksen jälkeen. Kausi alkaa lokakuun alussa ja kestää marraskuun loppuun.

Metsästys on sallittua maan kaakkoisosassa, ja tarkan metsästysalueen voi käydä katsomassa riistakeskuksen kotisivuilta. Merihanhia saa puolestaan metsästää rannikon maakunnissa.

Metsähanhisaaliista tulee tehdä lakisääteinen saalisilmoitus, ja lisäksi metsästäjiä pyydetään lähettämään Luonnonvarakeskukselle kuva ammuttujen hanhien päästä ja siivestä saaliin alalaji- ja ikäkoostumuksen selvittämiseksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.