Ammattikorkeakoulu tarjoaa uutta polkua urheiluun satsaaville nuorille — ”Opintojen avulla huolehditaan urheilu-uran jälkeisestä elämästä”

Niina Villman

Urheilu-uraan panostaville nuorille tarjotaan uudenlainen mahdollisuus suorittaa opintoja Saimaan ammattikorkeakoulussa.

Opiskelija voi valita urheilijan opintopolku -kokonaisuuden, johon kuuluu 45 opintopistettä liiketalouden, palveluosaamisen ja työelämätaitojen opintoja sekä 15 opintopisteen kokonaisuus urheilu-uraan ja sen kehittämiseen liittyviä opintoja.

Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi puolessatoista vuodessa. 60 opintopisteen suorittamisen jälkeen opiskelija voi hakea ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

— Urheilijan opintopolku keventää mahdollisia tutkinto-opintoja ja nopeuttaa valmistumista tutkintoon, kertoo Saimaan ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Petra Yli-Kovero tiedotteessa.

Opintopolun teemat on valittu niin, että opiskelija hyötyy niistä tulevaisuudessa mahdollisimman monipuolisesti. Tiedotteen mukaan opintopolku soveltuu erityisen hyvin liiketaloudesta ja hotelli- ja ravintola-alasta kiinnostuneille.

Urheilijan opintopolkuun voivat hakea niin joukkue- kuin yksilöurheilijat.

— Opintojen avulla huolehditaan urheilu-uran jälkeisestä elämästä. Toisaalta opinnot tuovat myös vastapainoa urheilulle ja valmentautumiselle, kertoo Etelä-Karjalan Liikunta ja urheilu ry:n seurakehittäjä Sakari Pusenius tiedotteessa.

Urheilijan opintopolun järjestävät Saimaan ammattikorkeakoulu ja Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry. Opinnot ovat maksulliset.

Hakuaika urheilijan opintopolkuun on 10.4.—1.5., ja opiskelu alkaa 15. toukokuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.