Ville Haapasalosta toriyrittäjä Puumalaan – "Leipomobisnes täysin uutta"

Näyttelijän kalenteri tyhjeni, ja Haapasalo päätyi ideoimaan saunaan.

Otto Ponto

Ville Haapasalo sanoo olleensa yrittäjä koko ikänsä, mutta leipään perustuvan toriyrittäjyyden kanssa ollaan uuden edessä.  Arkistokuva.
Ville Haapasalo sanoo olleensa yrittäjä koko ikänsä, mutta leipään perustuvan toriyrittäjyyden kanssa ollaan uuden edessä. Arkistokuva.

Puumalan vapaa-ajan asukas, näyttelijä Ville Haapasalo ryhtyy Puumalan satamatorilla paistamaan ja myymään georgialaisia hatsapuri-leipiä.

– Tarkoitus on avata paistopiste asiakaspaikkoineen viimeistään viikkoa ennen juhannusta ja jatkaa elokuulle, keleistä riippuen, sanoo Haapasalo.

– Itse olen varmaankin paistamassa melkein joka päivä, mitä nyt tavaraa välillä saatan hakea.

Haapasalo kertoo hatsapurin olevan juustopiirakka tai sananmukaisesti juustoleipä. Se on georgialaisten kansallisruoka sekä samalla Haapasalon helsinkiläisravintolan suosituin ruoka.

– Hatsapuri Haapasalon tuotteet leivotaan käsityönä pakastamolla Puumalassa ja paistetaan pizza-uuneissa torilla.

Salaisuus sulugunissa

Kolme ja puoli vuotta Puumalassa mökkeillyt Haapasalo sanoo saaneensa idean toriyrittäjyydestä saunassa yhtenä yönä.

Aikaa yritysideointiin antoi korona, joka tyhjensi kalenterin kokonaan. Haapasalo ei sitä surkuttele vaan mieluummin yksin tai porukalla miettii, mitä uutta voisi kehittää.

– Jeesiä on tullut paikallisilta paljon. Kaikki Puumalassa ovat olleet avuliaita, ylistää Haapasalo.

Hänellä ei ole ennakko-odotuksia menekistä.

– Leipomobisnes on minulle täysin uutta. Ei sitä teatterikoulussa opeteta. Yhden väitöskirjan leivän hinnan rakenteesta olen kuitenkin lukenut.

Tuotteeseen Haapasalo uskoo. Hatsapuri leivotaan maitopohjaiseen taikinaan, sisälle suluguni-juustoa.

– Sulugunia voisi kuvailla siten, että kun sekoitetaan halloumia, fetaa ja mozzarellaa, päästään lähelle.

Yhteistyökuvion hän on kehittänyt ravintola Virran kanssa. Sieltä järjestetään georgialaisia viinejä ja pienpanimo-oluita maisteluun.

Luetuimmat