Itä-Siitolassa eletään entiseen malliin — hevoset pitävät Ritva ja Kosti Kuuvan kunnossa

Marleena Liikkanen

Ritva ja Kosti Kuuvan aamut menevät hevosten hoidossa.

Imatran Itä-Siitolassa Vuokselle päin katsoo keltainen hirsitalo. Se on Juhola.

Ritva ja Kosti Kuuva ovat asuttaneet Juholan taloa 1960-luvulta saakka. Nuori pari eleli peräkammarissa, talon vanha isäntäpari Anni ja Juho Airola asuttivat tupaa ja kammaria. Yläkerrassa oli vuokralaisia.

Vielä 60-luvulla Juhola eli maataloudesta, oli lehmiä, lampaita, kanoja, hevosia ja possuja. Hevosia Kuuvilla on edelleen, laitumella käyskentelee neljä suomenhevosta.

Vielä hevosten hoitaminen ja kasvattaminen ei ole käynyt voimille, vaikka ikää isäntäparilla on jo yli 70 vuotta. Juuret ovat Kuuvilla syvällä Itä-Siitolan kylässä ja sen elämänmenossa.

Ritva Kuuvan rutiineihin kuuluu viedä luetut aamun sanomalehdet naapuriin. Naapurusto vaihtaa lehtiä keskenään, näin tiedetään, mitä Imatralla ja maailmalla tapahtuu. Tavatessa vaihdetaan kuulumiset.

Lue lisää Ritva ja Kosti Kuuvan elämästä ja kodista Uutisvuoksesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.