Imatran yhteislukioon yllätysryntäys — Hakijamäärä kasvoi liki kolmanneksella

IB-lukioon myös runsas hakijajoukko. Imatralla saattaa olla pitkästä aikaa edessä tilanne, että lukion ovet eivät avaudu kaikille hakijoille.

Kai Skyttä

Valkolakin tavoittelu on houkutellut tänä keväänä useampia nuoria kuin aiemmin.
Valkolakin tavoittelu on houkutellut tänä keväänä useampia nuoria kuin aiemmin.

Imatran yhteislukion hakijamäärä kasvoi reippaasti viime vuodesta. Kevään yhteishaussa ensisijaisia hakijoita lukiokoulutukseen oli 111, mikä pitää sisällään liki kolmanneksen kasvun edellisvuoteen.

Rehtori Mika Strömberg myöntää olevansa hakijajoukosta iloisesti yllättynyt. Suosion kasvulle hän ei osaa antaa yhtä syytä.

— Vuodet eivät ole veljeksiä. Paljon riippuu tietenkin ikäluokasta, joka ehkä nyt on lukiomyönteisempi kuin aiemmin, Strömberg pohtii.

Erityisen yllättäväksi hakijamäärän kasvun tekee se, että yhdeksännellä luokalla tällä hetkellä oleva ikäluokka on sekä Imatralla että Ruokolahdella pieni.

Yhdeksi syyksi hakijamäärän kasvuun Strömberg arvioi uutta markkinointia. Yhteislukio järjesti peruskouluaan päättäville vuosien tauon jälkeen ysipäivän, jossa lukion toimintaa esiteltiin.

— Se sai hyvin nuoret liikkeelle. Ruokolahdeltakin tuli bussilastillinen vieraita.

Parin vuoden parakkiopiskelu ei haitannut

Ammatillista opetusta Imatralla ovat viimeisen vuoden aikana leimanneet yt-neuvottelut ja koulutuksen uudistamiseen liittyvä uutisointi. Strömberg ei kuitenkaan usko, että nuoret kiinnittävät tällaisiin asioihin suuremmin huomiota.

— Olemmehan mekin väistötiloissa. Ja hyvin avoimesti olemme tila-asioista huoltajille ja vanhemmille kertoneet.

Jos Mansikkalan koulukeskuksen suunnittelu etenee viimeksi linjatun aikataulun mukaan, ensi syksynä opintonsa aloittavat lukiolaiset olisivat ehättäneet kolmanneksi vuodekseen uuteen kouluun. Koulukeskuksen toteuttamisessa otettiin kuitenkin tällä viikolla aikalisä.

IB-lukiosta rannalle jääneet lisäävät hakijajoukkoa

Yhteislukion 111 hakijan lisäksi myös IB-lukio kiinnosti nuoria. Ensisijaisia hakijoita 30 aloituspaikkaan oli 72. IB-lukion aloituspaikat jakautuvat Imatran ja Lappeenrannan välillä, yleensä suhteellisen tasan.

Olimme ajatelleet jakaa lukiolaiset neljään ryhmään. Mutta kyllä nyt jatketaan viidellä. — Mika Strömberg

Koska kaikki IB-lukioon hakeneet eivät näillä näkymin paikkaa tule saamaan, se lisännee myös yhteislukion hakijamäärää entisestään. Strömberg ennakoikin, että tänä vuonna saattaa esiin nousta tilanne, jossa Imatralla kaikki hakijat eivät lukioon pääse.

Yhteislukiossa on 120 aloituspaikkaa, joihin keskiarvoraja on 7,0. Strömbergin mukaan aloituspaikkojen määrää laskettiin aiemmasta, jotta opiskelijat mahtuvat Mansikkalan moduulikouluun.

— Nykyinen määrä on realistinen nykyisiin tiloihin.

Yhteislukion opiskelijoiden kokonaismäärää lisäävät opetuksessa mukana olevat Itä-Suomen koulun lukiolaiset. Itä-Suomen koulun puolelle ensisijaisia hakijoita lukiokoulutukseen oli tänä keväänä kymmenen.

Lukiokoulutuksen suosio pisti rehtorin suunnitelmat uusiksi myös rinnakkaisluokkien jaossa. Nykyisten moduulitilojen luokat ottavat sisäänsä enimmillään 26 oppilaan luokan.

— Olimme ajatelleet jakaa lukiolaiset neljään ryhmään. Mutta kyllä nyt jatketaan viidellä, Strömberg toteaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut