Imatra saa tänä vuonna jälleen uuden liikenneympyrän, nyt Mansikkalan koulun kulmalle, mutta Virasojan aluesaneeraus seisoo jo toista vuotta

Imatran investointilista on tänä vuonna lyhyt. Ukonniemeen tulee ulkotenniskenttiä ja Immolan lentokentälle uusi päällyste.

Minna Mäkinen

Imatra saa ensi vuonna jälleen uuden liikenneympyrän, nyt Koulukadun ja Tainionkoskentien risteykseen. Koululaisille tulee alikulku.
Imatra saa ensi vuonna jälleen uuden liikenneympyrän, nyt Koulukadun ja Tainionkoskentien risteykseen. Koululaisille tulee alikulku.

Ympyröiden kaupunki Imatra saa tänä vuonna jälleen uuden liikenneympyrän ihmeteltäväksi.

Mansikkalan uuden koulun nurkalle, Tainionkosken ja Koulukadun risteykseen tuleva ympyrä alikulkuineen on kaupungin suurin yksittäinen investointi. Sen kustannukset ovat lähes 1,8 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa. Valmista on oltava heinäkuun loppuun mennessä, ennen koulujen alkua.

Virasojan saneeraus on seis

Säästöliekillä elävän kaupungin investointiohjelma on muuten lyhyt. Kokonaissumma on 4 325 000 euroa. Ohjelmasta on viivattu yli Virasojan aluesaneerauksen jatko. Aluesaneerausta tehtiin alueella vuosina 2017 ja 2018, mutta työt ovat seis nyt toista vuotta. Saneerauksesta on kaupungininsinööri Päivi Pekkasen mukaan saatu tehtyä tähän mennessä yli puolet.

– Toiveissa on töiden jatkaminen Virasojalla vuonna 2021, kertoo Pekkanen.

Tänä vuonna ei jatketa myöskään Paperharjuntien saneerauksen ja kevyen liikenteen väylän tekoa. Siellä tehdään vain jo valmiin pätkän viimeistelytöitä.

Tuulikalliossa vuosina 2017–2019 läpiviety aluesaneeraus sen sijaan saa viime silauksen, kun Haukankatu saa päälleen uuden pinnan.

Minna Mäkinen

Krimin purettujen talojen tilalle tuleva parkkipaikka saa tänä kesänä asvaltin pintaansa.
Krimin purettujen talojen tilalle tuleva parkkipaikka saa tänä kesänä asvaltin pintaansa.

Asvaltointeihin noin 800 000 euroa

Asvaltointeihin Imatran kaupunki käyttää tänä vuonna yhteensä reilut 800 000 euroa. Asvaltointikohteet selviävät kevään mittaan, kun routavauriot ovat tiedossa. Myös purettujen Krimin talojen tilalle tehty parkkipaikka saa pinnan päälleen erillisen määrärahan turvin

Lisäksi rahaa käytetään katuvalojen uusintaan ja 1,05 miljoonaa euroa vesihuoltotöihin.

Minna Mäkinen

Ukonniemeen tulee kolme ulkotenniskenttää nykyisen tennishallin viereen.
Ukonniemeen tulee kolme ulkotenniskenttää nykyisen tennishallin viereen.

Ukonniemeen kolme ulkotenniskenttää

Elinkeinopoliittisiin investointeihin Imatran kaupunki käyttää tänä vuonna 1,75 miljoonaa euroa.

Ukonniemeen, nykyisen tennishallin viereen on tulossa kolme tennisväen pitkään odottamaa ja Ukonniemen kehittämisohjelmassa hännänhuippuna listattua ulkotenniskenttää.

– Kentät rakennetaan kesän aikana. Nykyiset kentät ovat vanhoja ja hajallaan ympäri kaupunkia. Kentät tulevat palvelemaan ennen muuta paikallisia käyttäjiä, uskoo hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola.

Parannustöitä tehdään myös Imatran matkustajasatamassa ja Lammassaaressa. Maastopyöräreitin viitoitusta parannellaan.

Näihin Ukonniemen alueen hankkeisiin käytetään yhteensä 290 000 euroa.

Immolassa kaupunki uusii Immolan lentokentän kiitoradan pinnoitteen. Korvenkantaan vedetään tie ja infra Mioni-yrityspuistolle. Niihin on varattu yhteensä 475 000 euroa.

Mansikkalassa kaksoisraiteen vaatimiin johtosiirtoihin kuluu 800 000 euroa.

Imatrankoskella kehitetään keskusta-aluetta ja varaudutaan Napinkulman rakentumiseen katusuunnitelmilla. Kaupunki on yhä mukana myös Visit Vuoksi -hankkeessa. Näihin rahaa käytetään 185 000 euroa.

I

Luetuimmat