Taiteilija William Dennisuk teki eri puolille Imatraa vedessä olevia teräksisiä teoksia, niitä voi bongata nyt kolmesta paikasta

Teoksia on Lammassaaressa, Tainionkoskentiellä Imatran kosken urheilukentän vastakkaisella rannalla ja kaupungintalon läheisyydessä.

William Dennisuk

dav
dav

Kulunut kevät toi erilaisilla aloilla mukanaan digiloikan, kun etätyö ja LAB-ammattikorkeakoulussa ympäristötaidetta opettava William Dennisuk kertoo kevään olleen opettajille stressaavaa aikaa ja työnmäärän tuplaantuneen etäteknologian myötä.

Koko kesää hän ei kuitenkaan aio lomailla, sillä vireillä on kaksi taideprojektia. Hän valmistelee elokuussa avautuvaan Mansikkalan koulukeskukseen taideteoksia, sekä on luonut vedessä kelluvia teoksia.

– Kevät oli haastavaa aikaa. Taidetta oli todella erilaista opettaa etänä. Meidän täytyi suunnitella kurssit ja opetustavat täysin uusiksi, Dennisuk kertoo.

Kesällä hän on hieman ehtinyt hengähtää. Mansikkalan kouluun tulevat teokset eivät ehdi vielä paikoilleen elokuussa, koska rakennustöiden tulee valmistua ensin.

Teokset tullaan taiteilijan mukaan asettamaan paikoilleen lokakuun aikana.

Veden äärellä nähtävissä kelluvia terästeoksia

Jarmo Hämäläinen

Imatralainen William Dennisuk on ehtinyt muutamassa työn alla olevasta projektista huolimatta lomailemaan. Arkistokuva.
Imatralainen William Dennisuk on ehtinyt muutamassa työn alla olevasta projektista huolimatta lomailemaan. Arkistokuva.

Dennisukin tuoreimpaan aluevaltaukseen liittyy oleellisena elementtinä vesi. Hän on rakentanut teräksestä teoksia, jotka hän on asettanut erilaisiin vesiympäristöihin nähtäville.

– Halusin saada teoksia eri puolille Imatraa, veden äärellä oleviin paikkoihin. Niiden olisi tarkoitus olla paikoillaan ainakin syyskuuhun asti.

Teoksia on tällä hetkellä kolmessa paikassa. Lammassaaressa, Tainionkoskentiellä Imatran kosken urheilukentän vastakkaisella rannalla ja kaupungintalon läheisyydessä.

Dennisukia on ollut avustamassa yksi oppilas osana koulun opintoja.

Taiteilija on asunut Suomessa 1980-luvulta lähtien. Imatran lisäksi hän on pitänyt majapaikkaa muun muassa Helsingissä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Jutun otsikkoa muokattu 10.7. kello 10.06. Vaihdettu kuvien järjestystä. Kello 12 korjattu Dennisukin työpaikan nimi, se on LAB-ammattikorkeakoulu.

William Dennisuk

Vesi on keskeisenä elementtinä osana Dennisukin teoksia.
Vesi on keskeisenä elementtinä osana Dennisukin teoksia.

Luetuimmat