Karaokekilpailun voitto vie nuoren rautjärveläisen huhtikuussa Jari Sillanpään lämppäriksi

Jussi Kainulainen

Emmi Riikonen ei ole vielä päättänyt mitä kappaleita hän aikoo esittää Jari Sillanpään konsertissa.

Kaakkois-Suomen iskelmäkaraoken finaalista lävähti kaksoisvoitto Rautjärvelle. Voittoa juhlistivat naisten sarjan voittaja Emmi Riikonen ja miesten sarjan voittaja Juha Lääperi.

— Taso oli kova, Riikonen toteaa.

Kokemusta karaokekilpailuista 20-vuotiaalla Riikosella on runsaasti. Muun muassa viime vuonna hän sijoittui karaoken MM-kilpailuissa kympin sakkiin.

Riikosella on musiikki veressä. Lahdessa opiskeleva rautjärveläinen onkin laulanut ja esiintynyt koko pienen ikänsä.

— Opin laulamaan ennen kuin puhumaan.

Huhtikuun 14. päivä tapahtuu kuitenkin jotain ennenkokematonta, kun Riikonen esiintyy Kotkan Steveko-areenalla noin 2 000:n hengen yleisölle. Kyseessä on karaokekilpailun voittajalle suotu mahdollisuus esittää kappale tai pari Jari Sillanpään konsertin lämmittelijänä. Myös miesten sarjan voittaja Juha Lääperi esiintyy tuolloin.

— Tuollaiselle yleisölle en ole aiemmin esiintynyt, vähän jännittää. On iso kunnia ja valtavan hienoa päästä sinne, Riikonen sanoo.

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevalle Riikoselle musiikki on rakas harrastus. Erityisellä lämmöllä hän muistelee yläasteen aikaista bändiään keikkoineen.

— Bändihommia olisi kiva tehdä.

Savonlinnan taidelukiossa Riikonen harkitsi ammattia musiikin parissa. Esimerkiksi musiikinopettajan työ on ollut usein mielessä. Nuori nainen suhtautuu tulevaisuuteen avoimin mielin.

— Mitkään vaihtoehdot eivät ole poissuljettuja.

Jussi Kainulainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.