Aikataulu on tiukka, Imatrankosken patotyömaan talvitauko typistyi kahteen viikkoon

Kolmivuotisen peruskorjausurakan on määrä valmistua marraskuussa 2018.

Minna Mäkinen

Joulunalustöinä rintamuurilla purettiin keskiviikkona iltapäivällä valumuottia. Töissä Jesse Jauho (vas.) ja Rauno Pohjola joutsenolaiselta rakennusliike Pulkkiselta.
Joulunalustöinä rintamuurilla purettiin keskiviikkona iltapäivällä valumuottia. Töissä Jesse Jauho (vas.) ja Rauno Pohjola joutsenolaiselta rakennusliike Pulkkiselta.

Imatrankosken patotyömaalla tehdään tänään töitä viimeistä päivää ennen joulutaukoa. Työt ovat seis 8. tammikuuta saakka. Sen pidempää talvitaukoa ei työmaalla ehditä tällä kertaa pitää, sillä padon peruskorjauksen on määrä valmistua marraskuussa 2018.
— Tiedossa on todella kiireinen kevät ja kesä. Ja aina kun korjataan vanhaa, voi yllätyksiä tulla, tietää työpäällikkö Jari Tirri pääurakoitsija Destialta.
Joulun alla on voimalaitoksen luona vahvistettu rintamuurin tulokanavan betonirakenteita. Betonivaluja on tehty sääsuojauksen ja lämmittimien avulla.
Työt ovat olleet käynnissä läntisellä rintamuurilla. Tammikuun alussa työt käynnistyvät myös itäisellä puolella.

Työpatoa valmistellaan

Itse padolla ovat käynnissä työpadon valmistelutyöt. Ensi vuonna peruskorjataan patoluukuista viimeinen, läntinen valssiluukku.
Sen taakse rakennettavan työpadon on määrä olla valmis viimeistään 2. toukokuuta.
Työpadon alaosa siirretään viimeksi korjatulta luukulta seuraavalle. Se työ tehdään talviaikana nosturin ja sukeltajien yhteistyönä.
Työpadon yläosa rakennetaan uutta.
Läntinen valssiluukku korjataan ensi kesän aikana paikan päällä. Itse luukku hiekkapuhalletaan, sen pielet ja kynnykset uusitaan.

Pakkasraja 20 astetta

Talvityössä pakkasraja on 20 astetta. Kun elohopea laskee sen alle, on työt laitettava poikki.
Viime viikon lumimyräkkäkin aiheutti muutoksia työsuunnitelmiin.
— Silloin oli joka mies lumitöissä, kertoo Tirri.
Työmaan vahvuus on tällä hetkellä 20 henkeä. Suunnilleen samalla henkilöstömäärällä jatketaan Tirrin mukaan tammikuussa.
— Sitten kun kelit lämpenevät, työntekijämäärä kasvaa.
Fortum power and heat oy:n tilaama Imatrankosken säännöstelypadon peruskorjausurakka käynnistyi vuonna 2015.

Luetuimmat

Kommentoidut