Vuoksenniskan ruokajakelulle tulee taas muutto - uusi osoite on Honkaharjun Käpykujalla

Raha-avustuksen sijasta Imatran kaupunki tarjosi Elämän avuksi -yhdistykselle tilansa käyttöön. Hannele Lainpelto pitää ratkaisua sinänsä hyvänä, mutta sen saaminen vei viisi kuukautta. – Se kesti liian pitkään, Lainpelto toteaa.

Minna Mäkinen

Unto Sottinen ja Hannele Lainpelto toivoivat jo viime marraskuussa kaupungilta pikaista ratkaisua tämän vuoden avustuksista. Arkistokuva.
Unto Sottinen ja Hannele Lainpelto toivoivat jo viime marraskuussa kaupungilta pikaista ratkaisua tämän vuoden avustuksista. Arkistokuva.

Vuoksenniskan ruokajakelu muuttaa jälleen. Maaliskuun alusta lähtien uusi osoite on Imatran toimitilayhtiön omistama, tyhjillään ollut Käpykuja 3 Honkaharjussa. Tiloissa toimi aiemmin Imatran mielenterveys- ja päihdepäivystys.

– Muutamme helmikuun viimeisellä viikolla. Ruokajakeluun ei tule katkosta, kertoo puheenjohtaja Hannele Lainpelto Elämän avuksi -yhdistyksestä.

Edellisen kerran yhdistys muutti Vuoksenniskalla tammikuussa 2018. Silloin muuttokuorma suuntasi Postilasta Valiokylään.

Avustusrahan sijasta tiloja käyttöön

Elämän avuksi -yhdistys oli hakenut Imatran kaupungilta tälle vuodelle 9 240 euron avustusta Valiokylässä sijaitsevien tilojensa vuokran kattamiseksi. Kaupungilla oli varattu tälle vuodelle 8 400 euroa ruokajakelun avustamiseen. Myös Imatran helluntaiseurakunta oli hakenut avustusta.

Avustushakemukset olivat Imatran kaupungin käsittelyssä lokakuusta lähtien. Lisäselvitysten jälkeen kaupunki päätyi apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon mukaan ratkaisuun, jossa se tarjoaa avustusrahan sijasta molemmille avustusta hakeneille tahoille omistuksessaan olevia tiloja käyttöön.

Lainpelto olisi toivonut kaupungilta rivakampaa ratkaisua asiaan.

– Ratkaisu on sinänsä hyvä, mutta se kesti liian pitkään, viisi kuukautta. Yhdistykselle viime vuonna kertynyt ylijäämä meni tammi-helmikuun vuokriin. Jos ratkaisu olisi tämän rumban sijasta saatu nopeammin, olisimme pystyneet ostamaan ylijäämällä uusia kylmäkalusteita, harmittelee Lainpelto.

Helluntaiseurakunnalla ei enää tilatarvetta

Ratkaisu on sinänsä hyvä, mutta se kesti liian pitkään. — Hannele Lainpelto

Helluntaiseurakuntaa kaupungin tilatarjous ei auta. Seurakunta olisi syksyllä tarvinnut väistötiloja ruokajakelutilan lattiaremontin vuoksi.

– Syksyllä tiloja kyseltiin ja silloin niitä ei kaupungilla ollut. Nyt remontti on jo saatu siihen vaiheeseen, ettei väistötiloja tarvita. Ja miten tiloja olisi kaupungille tällä välin tullut, ihmettelee Unto Sottinen Imatran helluntaiseurakunnasta.

Yhdistys vastaa sähköstä, vedestä ja jätemaksusta

Käpykujalla Elämän avuksi -yhdistyksen maksettavaksi jää sähkö, vesi ja jätemaksu. Lainpelto arvioi niiden vuosikustannuksiksi noin 1 500 euroa.

– Veloitamme hakijoilta muovikasseista 40 sentin maksua. Lisäksi saamme tuloja kannatus- ja jäsenmaksuista. Niillä pystymme hoitamaan juoksevat kulut, uskoo Lainpelto.

Minna Mäkinen

Käpykuja 3:ssa on viimeksi toiminut psykiatrian poliklinikka. Arkistokuva.
Käpykuja 3:ssa on viimeksi toiminut psykiatrian poliklinikka. Arkistokuva.

Ensimmäinen jakelu uusissa tiloissa 2. maaliskuuta

Elämän avuksi -yhdistyksellä on käytössä tilat Käpykuja 3:n oikeanpuoleisessa osassa.

– Meillä on kaksi sisäänkäyntiä, joten hakijat pääsevät toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos. Rappusia ei ole. Se helpottaa liikkumista ja tavaroiden kantamista.

Ensimmäinen ruokajakelu uusissa tiloissa tapahtuu maanantaina 2. maaliskuuta kello 15.

Kommentoidut