Neitsytniemeen haetaan asemakaavamuutosta, joka mahdollistaa muun muassa uusien majoitustilojen ja saunan rakentamisen — Ei tule vaikuttamaan rantaraitilla kulkemiseen

Kaavaluonnos on määrä saattaa yleisesti nähtäville ensi vuoden alkupuolella. Alueen viheralueyhteyksiin ei ole luvassa rajoituksia, sanoo kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen.

Minna Mäkinen

Neitsytniemen asemakaavaa tarkastellaan muun muassa matkailuun liittyvien muutosten mahdollistamiseksi. Sienimäen rantaraitti ulottuu Neitsytniemeen saakka.
Neitsytniemen asemakaavaa tarkastellaan muun muassa matkailuun liittyvien muutosten mahdollistamiseksi. Sienimäen rantaraitti ulottuu Neitsytniemeen saakka.

Neitsytniemeen haetaan asemakaavamuutosta.

Vireille kuulutetulla asemakaavan muutoksella halutaan mahdollistaa matkailuun liittyvät majoitus-, asumis- ja virkistystoiminnot Neitsytniemen kartanon alueella.

Kaava koskee Neitsytniemen kartanon tonttia ja pihapiiriä, sekä sitä ympäröiviä viheralueita. Neitsytniemen kartanorakennukselle ja piha-alueelle määritellään suojelu- ja kehittämismerkinnät.

Tavoitteena on myös osoittaa rakennusala ja rakennusoikeus uusille majoitustiloille sekä sauna- ja kokoontumisrakennukselle.

Kaavaluonnokseen on tarkoitus merkitä voimassa olevan kaavan korttelialueella oleva Neitsytniemenkuja –niminen tieyhteys kaduksi, selventää kaupunkisuunnittelupäällikkö Ulla Karjalainen.

Karjalaisen mukaan kaavamuutos ei tule vaikuttamaan Sienimäen rantaraitille liikkuviin kuntalaisiin.

— Yleinen kulku ja lenkkeily turvataan, viheralueyhteyksiin ei tule rajoituksia.

Suunnittelua tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa muun muassa kulttuurihistoria- ja luonnonsuojelukysymyksiin liittyen.

Tarkoituksena on, että kaavaluonnos tuodaan yleisesti nähtäville vuoden 2020 alkupuolella. Kaavamuutos kuulutettiin vireille 10. marraskuuta.

Neitsytniemen kartanon omistavat ruokolahtelaiset Jari ja Jaana Tirri.

Pariskunta osti kartanon Imatran kaupungin omistamalta Imatran toimitilat -yhtiöltä keväällä 2019. Majoitusliiketoiminnan on määrä alkaa täysipainoisesti ensi kesänä.

Imatran kaupunki

Asemakaavamuutosta koskeva alue kartalla merkittynä.
Asemakaavamuutosta koskeva alue kartalla merkittynä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset