Vaalimainosteline joutui ilkivallan kohteeksi Imatrankoskella, myös vaalimainoksia putosi mainospaikoilta viikonlopun aikana — ”Osa vahingoista on ilmeisesti johtunut sääolosuhteista”

Vaalimainostelineet kokivat kovia Imatrankoskella. Vaalimainoksia on pudonnut maahan Vuoksenniskalla.

Santeri Tynkkynen

Vaalimainostelineistä puuttuu vanereita Imatrankoskella Koskentorilla. Myös vaalimainoksia oli pudonnut.
Vaalimainostelineistä puuttuu vanereita Imatrankoskella Koskentorilla. Myös vaalimainoksia oli pudonnut.

Europarlamenttivaalit lähestyvät, ja ehdokkaiden vaalimainokset ovat olleet katukuvassa jo jonkin aikaa. Viikonlopun aikana Imatralla vaalimainokset- ja mainostelineet kokivat kovia.

Kaupungilla on tiedossa yksi selkeä ilkivaltatapaus.

—Se kohdistui Imatrankosken torilla oleviin vaalimainostelineisiin, keskusvaalilautakunnan sihteeri Milla Oinonen kertoo.

Imatrankoskella neljästä kohtaa mainostauluista puuttuu vanerit. Kaupungille tämä tarkottaa kuluja. Tässä tapauksessa kulujen määrä on mainostelineiden vanereiden hinta sekä asennuskustannukset.

Vaikka kulut eivät älyttömän suuret olisikaan, niin joka tapauksessa ilkivallasta aiheutuu selvittelyä sekä lisätöitä. Niihin menevä aika on taas muualta pois, Oinonen toteaa.

Selkeän ilkivallan ollessa kyseessä kaupunki harkitsee rikosilmoituksen tekemistä. Oinonen kuitenkin toivoo, ettei rikosilmoitusta tarvitsisi tehdä, vaan asianosaiset kantaisivat vastuun, ja olisivat omatoimisesti yhteydessä kaupunkiin.

— Heidän kannalta parempi olisi, että he tulisivat reilusti vaikka minun kanssa keskustelemaan, ja hoidettaisi asia kunniakkaasti loppuun.

Vaalimainoksia putosi mainospaikoilta

Vaalimainostelineiden lisäksi vaalimainoksia oli pudonnut alas mainospaikoilta. Varmaa ei kuitenkaan ole, onko syynä ilkivalta, vai onko kova tuuli sekä vesisade tehnyt hallaa mainoksille.

— Siitä emme ole saaneet varmuutta. Osa vahingoista on ilmeisesti johtunut sääolosuhteista. Osassa ilkivaltaa ei ole voitu sulkea pois, Oinonen toteaa.

Sunnuntaina oli havaittu, että vaalimainoksia oli pudonnut maahan Vuoksenniskalla.

Imatrankoskella maanantai-aamuna paikallaan oli ainoastaan yksi vaalimainos, iltapäivällä kaksi.

Luetuimmat