Lappeenrannan sunnuntaiaamuinen takaa-ajo johtui hetken mielijohteesta — Vauhtia enimmillään 120 km/h

Harri Teitto

Poliisi ajoi takaa kahta vuonna 1999 syntynyttä nuorta miestä varhain sunnuntaiaamuna Lappeenrannassa. Pakeneminen osoittautui päähänpistoksi.
Poliisi ajoi takaa kahta vuonna 1999 syntynyttä nuorta miestä varhain sunnuntaiaamuna Lappeenrannassa. Pakeneminen osoittautui päähänpistoksi.

Lappeenrannan satamaan päättynyt takaa-ajotilanne varhain sunnuntaina oli nuorten miesten päähänpisto. 18-vuotias paikallinen kuljettaja kaahasi poliisia karkuun sunnuntain vastaisena yönä. Hänellä oli kyydissä toinen samanikäinen nuori mies.

Kuljettajalla ei ollut varsinaista syytä lähteä ajamaan karkuun poliisipartiota. Hän ei ollut alkoholin tai muiden päihteiden vaikutuksen alainen, ja myös autoa koskevat asiat olivat kunnossa.

Takaa-ajo alkoi, kun poliisi huomasi Taipalsaarentiellä Kariniemen kohdalla henkilöauton ajavan kovaa vauhtia keskustaa kohti. Kuljettaja ei suostunut pysähtymään, vaan kiihdytti poliisia karkuun. Kuljettaja ajoi enimmillään noin 120 kilometrin tuntinopeudella. Kuitenkaan läheltä piti -vaaratilanteita ei pakomatkalle ilmeisesti osunut.

Autoilija pysähtyi lopulta satamassa, ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.