Komeileeko kotisi seinällä maalaus Vuoksesta? Imatran taidemuseo etsii koski- ja Vuoksi-aiheista taidetta näyttelyyn

Yksityiskotien helmet tulevat komeilemaan yhdessä suurten mestareiden teosten kanssa.

Anu Pakarinen

Imatrankoski löytyy ikuistettuna Valtionhotellinkin seinältä.
Imatrankoski löytyy ikuistettuna Valtionhotellinkin seinältä.

Imatran taidemuseossa järjestetään näyttely ”Imatran kosket ja Vuoksi” 1.6.-7.7.2018. Näyttelyyn etsitään imatralaisissa kodeissa olevia koski- ja Vuoksi-aiheisia maalauksia, piirustuksia ja grafiikkaa.

Näyttely antaa mahdollisuuden nähdä teoksia, jotka muuten olisivat suuren yleisön tavoittamattomissa. Halukkaita pyydetään ilmoittamaan teoksensa 9.4. mennessä taidemuseolle. Omistajia pyydetään tuomaan ja hakemaan teoksensa jos se on mahdollista. Muista järjestelyistä ja tarkemmista ajoista sovitaan erikseen. Omistajan nimi pidetään salassa näyttelyssä kävijöiltä, jos omistaja niin toivoo.

Suurten taiteilijoiden lomassa

Näyttely on osa 70-vuotisen Imatran juhlavuotta.

Näyttelyssä tulee olemaan mukana myös Imatran taidemuseon kokoelmateoksia. Vuoksi-aiheita ovat maalanneet mm. Uuno Alanko, Tuomas von Boehm, Väinö Kamppuri, Juho Mäkelä ja Mikko Oinonen. Kokoelman helmiin kuuluu Akseli Gallen-Kallelan vesivärityö ”Imatra” vuodelta 1893. Useat kyseessä olevista maalauksista ovat aikoinaan olleet insinööri Jalo Sihtolan kokoelmassa. Osa teoksista kuuluu Imatran taideyhdistyksen kokoelmaan.

Luetuimmat

Kommentoidut