Viisivuotiaiden varhaiskasvatus siirtyy uuteen Mansikkalan puukouluun

Imatrankosken päiväkoti tyhjenee ja lapset siirtyvät sieltä Mikonpuiston päiväkotiin.

Piia Kaskinen

Imatrannkosken päiväkodista lapset siirtyvät jatkossa Mikonpuiston päiväkotiin. Viisivuotiaat siirtyvät Tainionkoskella ja Mansikkalassa uuteen koulukeskukseen.
Imatrannkosken päiväkodista lapset siirtyvät jatkossa Mikonpuiston päiväkotiin. Viisivuotiaat siirtyvät Tainionkoskella ja Mansikkalassa uuteen koulukeskukseen.

Imatran kaupunginhallitus on vahvistanut varhaiskasvatuksen palveluverkkouudistuksen, jossa Mansikkalan koulukeskuksen alueen viisivuotiaille varataan omat tilat esi- ja alkuopetuksen yhteyteen Mansikkalan uuteen puukouluun.

Pienemmät ikäluokat siirtyvät pääosin Tainionkosken päiväkotiin. Imatrankosken päiväkoti tyhjenee ja lapset siirtyvät sieltä Mikonpuistoon.

Uudistuksella varaudutaan uusien tilojen lisäksi tarkentuneisiin lapsimääräennusteisiin. Eksoten ennusteen mukaan Imatralle syntyy ensi vuonna noin 150 lasta.

Mansikkalan koulukeskukseen sijoitetaan kolme viisivuotiaiden lapsiryhmää, joissa on yhteensä runsaat 60 lasta.

Henkilöstöä ryhmissä on yhteensä 9—11. Se toimii yhteistyössä samassa kiinteistössä toimivien esiopetusryhmän henkilöstön ja vuoropäiväkodin henkilöstön kanssa.

Uusia tiloja valmistellaan

Viisivuotiaiden siirtymistä uuteen koulukeskuksen on ryhdytty valmistelemaan jo kesällä. Tilaratkaisussa on huomioitu muunneltavuus ja toiminnallisuus. Uudet tilat on suunniteltu viisivuotiaille, mutta tarpeen muuttuessa tiloja voisi käyttää myös esi- ja alkuopetuksen lapset.

Viisivuotiaiden ryhmätiloihin rakennetaan oma katettu sisäänkäynti päiväkodin pihalta toiseen kerrokseen. Viisivuotiaiden ryhmien tulo Mansikkalan koulukeskukseen kasvattaa saattoliikenteen määrää.

Päiväkodille osoitettavia saattopaikkoja on mahdollista lisätä, koska yksisuuntaiseksi muutettavan Karjaportinkadun varresta vapautuu tilaa parkkipaikoille.

Luetuimmat