Rakastettu musiikkimies on poissa: Hannu Sopanen menehtyi viime yönä

Kai Skyttä

Mittaamattoman arvokkaan työn Imatran musiikki- ja kulttuurielämässä tehnyt säveltäjä, muusikko, kapellimestari Hannu Sopanen, 72, on poissa.

Sopanen menehtyi keskiviikon ja torstain välisenä yönä vakavaan sairauteen Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

Hänellä todettiin maksaportin syöpä viime vuoden lopulla.

Intohimo musiikkiin ja elämään ei sammunut missään vaiheessa. Vielä kuolemaansa edeltävänä päivänä hän suunnitteli täyttä päätä Imatran puhallinorkesterin marraskuista 110-vuotisjuhlakonserttia, jossa kuullaan hänen kantasävellyksiään.

Lauritsalassa 1943 syntynyt Hannu Sopanen valmistui trumpetinsoiton opettajaksi Sibelius Akatemiasta vuonna 1967. Hänet opittiin tuntemaan myös taitavana kanteleen soittajana.

Sopanen kuului Imatra big band festivaalin perustajajäseniin ja toimi pitkään Imatra big bandin kapellimestarina. Hänet palkittiin pitkän uransa aikana muun muassa Director Musices -arvonimellä ja Imatra-mitalilla.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet