Ukonniemen entisen taimitarhan alueen ideakilpailun voittajat on valittu: "Löydettiin monia hyviä ja kustannustasoltaan toteuttamiskelpoisia ideoita" – Kaupunkilaiset voivat äänestää suosikkiaan 16 ehdokkaasta

Kilpailulla haettiin ideoita entisen taimitarhan täytteeksi, jotka kannustaisivat liikkumaan. Kaupunki on valinnut kolme palkintoehdokasta, jotka julkistetaan helmikuussa. Linkki kaikkien vaihtoehtojen katselemiseksi löytyy jutun lopusta.

Imatran kaupunki

Maisemointiopiskelijat suunnittelivat uutta virkistysaluetta Ukonniemen pelipaikoille. Kaupunki valitsi vaihtoehdoista kolme, joiden käyttöoikeuden se pidättää mahdollista toteutusta varten.
Maisemointiopiskelijat suunnittelivat uutta virkistysaluetta Ukonniemen pelipaikoille. Kaupunki valitsi vaihtoehdoista kolme, joiden käyttöoikeuden se pidättää mahdollista toteutusta varten.

Ukonniemen entisen taimitarhan alueen kehittämiseksi kaavailtuun ideakilpailuun tuli yhteensä 16 ehdotusta. Imatran kaupunki ja liikuntapaikkavälineitä valmistava Lappset Group -osakeyhtiö käynnistivät maisemasuunnittelualan opiskelijoille kohdennetun kilpailun viime syyskuussa.

Kilpailussa haettiin ideoita alueen kehittämiseen leikki-, liikunta- ja toimintapuistoksi sekä viihtyisäksi viheralueeksi. Kaupungininsinööri Päivi Pekkasen mukaan kaupungin palkintolautakunta on valinnut töiden joukosta kolme voittajaa.

Mitään pientä piperrystä ei kannata lähteä tekemään.

– Ne valittiin niin, että mietittiin suunnitelmien eri toimintoja laajasti eri ikäryhmille ja järkevästi siihen mittakaavaan. Kilpailuun tuli monipuolisia töitä erilaisin lähtökohdin, Pekkanen kertoo.

Palkintotöiden käyttöoikeus jää kaupungille, mutta ei kuitenkaan velvoita vielä rakentamaan. Voittajat julkistetaan 12. helmikuuta Viherympäristöliiton Viherpäivillä Jyväskylässä. Pekkasen mukaan esitetyt visiot ovat realistisia.

– Löydettiin monia hyviä ja kustannustasoltaan toteuttamiskelpoisia ideoita, Pekkanen täsmentää.

Tällä hetkellä kaupungin investointilistalla ei ole määrärahaa toimintapuiston toteuttamiseen. Pekkasen mukaan toimintapuiston kaltaisen projektin kustannukset liikkuvat joka tapauksessa sadoissa tuhansissa euroissa.

– Riippuu siitä, minkälaista oikeasti päätetään toteuttaa. Kun kyseessä on niin iso alue, mitään pientä piperrystä ei kannata lähteä tekemään.

Tällä hetkellä Ukonniemen entisen taimitarhan vastapuolinen alue on ajankohtainen miljöö uuden uimahalli-urheilutalo -kompleksin tai pelkän urheilutalon sijainniksi. Sitä koskevat mahdolliset päätökset tulevat vaikuttamaan myös toimintapuiston rakentamiseen, Pekkanen sanoo.

– Se lähtee ihan siitä, miten Ukonniemen kehittämistä katsotaan ja missä kohtaa toimintapuiston rakentaminen on ajankohtaista.

Tällä hetkellä kaikki kilpailuun lähetetyt 16 työtä ovat nähtävillä kaupungin nettisivuilla. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkivaihtoehtoa 31. tammikuuta saakka. Eniten yleisöääniä saanut suunnitelma palkitaan vielä erikseen.

Juttua muokattu 22.1. klo 15.36: Muutettu jutun otsikkoa.

Luetuimmat