Imatrankoskentiellä rautatien ylikulkusillan rakennustyömaalla siirretään vesijohtoja – Uuden sillan rakentaminen alkaa porapaalutuksilla tammikuussa

Tammikuussa porapaalutuksen aikana työmaalta kantautuu melua.

Santeri Tynkkynen

Siltatyömaa sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä, jossa kulkee paljon koululaisia.
Siltatyömaa sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä, jossa kulkee paljon koululaisia.

Imatrankoskentiellä käynnistyi syksyllä rautatien ylittävän uuden sillan rakennustyöt. Alkuvaiheessa työmaalla tehtiin valmistelevia töitä, kuten puunkaatoja.

Puunkaatourakka on nyt saatu kokonaan valmiiksi, ja parhaillaan työmaalla on menossa viemärilinjan ja vesijohtojen siirtotyöt, kertoo työnjohtaja Toni Jauho GRK Infra Oy:stä.

– Tammikuussa aloitetaan sillan rakentaminen porapaalutuksilla. Porapaalutuksen aikana siinä on vähän melua, mutta siitä tiedotetaan lähiseudun asukkaita erikseen.

Vanha silta puretaan ensi kesänä

Radan ylittävä Imatrankoskentien ylikulkusilta on huonokuntoinen, minkä vuoksi se puretaan. Tilalle rakennetaan uusi silta, ja sen viereen nousee erillinen kevyen liikenteen silta.

– Kun saamme sen rakennettua, puramme nykyisen vanhan sillan, jolloin isompia liikennejärjestelyjä täytyy ottaa käyttöön, Jauho kertoo.

Vanhan sillan purku tapahtuu ensi kesänä Imatran ajojen jälkeen.

Koululaiset eivät ole työmaalle eksyneet

Nykyinen ylikulkusilta on vilkkaasti liikennöity niin autoilijoiden kuin kevyeen liikenteen toimesta. Arkisin sillalla kulkee paljon lapsia ja nuoria, sillä vieressä sijaitsee Kosken koulukeskus.

Koululaisten kanssa ei ole toistaiseksi ollut ongelmia, eivätkä he ole eksyneet työmaa-alueelle, kertoo Jauho.

– Ainakaan minun tietoon ei ole tullut sellaista. He ovat toistaiseksi pysyneet hyvin sillä reitillä, missä kuuluukin.

GRK Infra toteuttaa Väyläviraston tilaaman työn yhdessä Imatran kaupungin kanssa. Koko urakan on määrä valmistua heinäkuussa 2022.

Uusimmat uutiset