Varpasaaren jääiglu on ollut menestys — hiihtolomaviikolla kolme lisäkonserttia

Minna Mäkinen

Jäistä konserttisalia viilennetään sisältä päin.

Minna Mäkinen

Jääiglun pinnassa on paksu lumikerros.

Varpasaaren jääiglu on saavuttanut suuren suosion niin imatralaisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Kaikki konsertit ovat olleet loppuunmyytyjä, kertoo Toni Kainulainen Vuoksen kalastuspuistosta. Yhteensä konserteissa on ollut 400 kävijää.

— Saliin mahtuu maksimissaan 30 ihmistä. Yli puolessa konserttipäivistä on pitänyt vetää perään toinen konsertti, kun ensimmäiset eivät ole kaikki halukkaat mahtuneet.

Alunperin Soundomen viimeisten konserttien piti olla tulevana viikonloppuna. Tällä viikolla Kainulainen ja Juuso Partanen päätyivät kuitenkin siihen, että iglulla järjestetään lisäksi kolme hiihtolomakonserttia.

Iglun saama positiivinen vastaanotto yllätti sen puuhamiehet.

— Konserttisalimme on kiehtonut ja kiinnostanut Suomen lisäksi myös maailmalla. Sitä on esitelty paitsi Ylen pääuutislähetyksessä, myös esimerkiksi Saksassa, Kainulainen kertoo.

Kainulainen uskoo, että jääiglu nähdään Varpasaaressa myös ensi talvena.

— Meillä on hyvä tekijätiimi, mukava kaveriporukka ja rento meininki. Ei hyvää kannata lopettaa.

Kainulainen visioi, että jatkossa jääiglu voi olla hivenen isompi ja sinne voidaan tuoda musiikin lisäksi myös teatteria ja jääveistoksia.

Jääiglun konsertit: la 25.2. klo 18, su 26.2. klo 14, ke 1.3.—pe 3.3. klo 18.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat