Kapteeni Kaksonen nikkaroi SaiPan jatkoaikavoittoon Ässistä, myös Tuohimaa jälleen vahva

Kai Skyttä

Elmeri Kaksonen on SaiPan kapteeni, kun Ville Koho ja Anssi Löfman ovat poissa kokoonpanosta. Kuva syyskuussa pelatusta ottelusta SaiPa—HPK.

Kapteeni Elmeri Kaksosen kahden tehopisteen ilta toi SaiPalle jatkoaikavoiton Porin Ässien vieraana jääkiekkoliigassa lauantai-iltana. SaiPan voittolukemiksi kirjattiin 3—2 (2—1, 0—0, 0—1, 1—0).

SaiPa on varsin hyvässä vireessä. Se on ottanut kuudesta viime ottelustaan kymmenen pistettä.

SaiPan voittomaali Porissa syntyi jatkoajalla, kun ylivoima oli juuri päättynyt. SaiPan kapteeni Elmeri Kaksonen kiersi Ässien maalin ja pyrki syöttämään takatolppaa kohti hiipineelle David Goodwinille, mutta kiekko vaihtoi matkalla suuntaa Roy Radkesta ja upposi Ässien maaliin.

SaiPan selkänoja oli jälleen maalivahti Frans Tuohimaa, joka torjui 31 kertaa. Ässien Andreas Bernard selvisi 21 torjunnalla.

Illan kummajainen oli ottelun avausmaali, jossa Kaksonen sai kiekon Ässien puolustajilta lahjaksi ja veivasi sen näyttävästi Bernardin taakse.

Kaksonen reagoi tilanteeseen nopeasti, kun kotijoukkueen Ben Blood ei saanut Jesperi Kotkaniemen jättösyöttöä haltuunsa Bernandin nenän edessä.

Ässä-puolustajat liikkuivat tilanteessa poikittain oman maalinsa editse ja kaikkosivat siten sopivasti tieltä, kun Kaksonen äkkäsi tilanteen ja kynäili kiekon nopeasti verkkoon. Maali oli samalla Kaksosen uran sadas tehopiste liigassa.

Ässien Sami Lähteenmäki tasoitti avauserän puolivälissä, mutta Kim Strömberg vei SaiPan Ahti Oksasen ja Lasse Lappalaisen esityöstä johtoon ylivoiman päätteeksi vielä ennen erätaukoa.

SaiPan johto kesti pitkälle kolmanteen erään, kunnes puolustaja Maksim Matushkin nosti Ässät tasoihin kauden neljännellä maalillaan ajassa 52.04.

Jatkoajan ikävin tilanne oli Ässien Philip McRaen polvitaklaus SaiPan David Goodwiniin keskialueella. Goodwin pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua ja oli jäällä voittomaalin syntyessä.

SaiPan kausi jatkuu keskiviikkona, jolloin sen vieraaksi Lappeenrannan Kisapuistoon saapuu Vaasan Sport.

Anssi Silvennoinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat