Laskettelukeskuksissa odotetaan vilkasta maaliskuuta — hiihtolomaviikoilla kävi mukavasti laskettelijoita

Keväinen auringonpaiste tuo laskettelukeskuksiin lisää asiakkaita.
— Aina kun aurinko paistaa, väkeä tulee mukavasti. Viimeiset kaksi viikkoa ovat sujuneet oikein talvisissa tunnelmissa, kertoo rinneyrittäjä Tuomas Toiviainen Freeski Ruokolahden laskettelukeskuksesta.
— Meillä on käynyt laskettelijoita myös etelästä, jossa hiihtolomia vietettiin viikkoa aikaisemmin mitä täällä. Rinteitä on pidetty auki kahdeksan tuntia päivässä. Pikkulapsiperheet ovat viihtyneet pulkkarinteessä.


Myös yrittäjä Jyri Paunonen Myllymäen laskettelukeskuksesta kertoo, että hiihtolomaviikolla väkeä on käynyt mukavasti. Mikään päivä ei ole ollut toista suositumpi, vaan väkeä on lasketellut rinteissä tasaisesti viikon jokaisena päivänä.


Konkalammen hiihtokeskuksen puheenjohtaja Elmeri Piik sanoo, että reilu viikko sitten avatussa rinnekeskuksessa on käynyt päivittäin noin 20—30 laskettelijaa. Talkoovoimin avatun hiihtokeskuksen avajaisia vietettiin viime viikon keskiviikkona. Konkalammen hiihtokeskuksen rinteet ovat vain osan päivästä auki.

Hiihtoloman vilkkain päivä Konkalammen hiihtokeskuksessa oli keskiviikko, jolloin laskettelijoita kävi jonkin verran enemmän kuin viikon muina päivinä.
Konkalammen rinteitä pidetään auki talkootyöläisten voimin - vain kahvio on yrittäjävetoinen.
— Rinteet lumetetaan ja tampataan talkooporukalla. Lumetushommissa on ollut mukana parikymmentä vapaaehtoista, vaikka voisi heitä enemmänkin olla. Vapaaehtoisia ei ole koskaan liikaa, Elmeri Piik toteaa.
Konkalammen rinteistä ykkösrinne on lumetettu ja kakkosrinne puoliksi lumetettu. Kolmosrinne on hoitamaton.

Jyri Paunonen Myllymäen laskettelukeskuksesta on tutustunut lähiviikkojen sääennusteisiin ja sanoo, että hyvältä näyttää.
— Rinteitä voidaan pitää auki normaalisti pitkälle kevääseen.


Myös Elmeri Piik uskoo, että rinteitä pidetään auki vielä useita viikkoja, niin pitkälle kuin säät sallivat ja laskettelijoita käy.


Freeski Ruokolahden Tuomas Toiviainen toteaa, että talvikelejä on riittänyt loppiaisen aluspäivistä lähtien ja rinteet saadaan pidettyä auki ainakin maaliskuun loppupuolelle.
— Lumitilanne on hyvä, ja maaliskuu on aina hienointa ulkoiluaikaa.
— Kun ihmiset vielä muistaisivat, että vaikka kaupungissa asvaltti alkaa paistaa lumen alta, laskettelurinteillä on vielä kunnon talvi. Rinteitä hoidetaan joka päivä vielä reilun kuukauden ajan. Rinteillä lunta riittää, vaikka kaduilta lumi olisi jo lähtenyt pois.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.