Kimmo Tiilikainen keskittyy kunnanjohtajahaun jälkeen nykyisiin tehtäviinsä valtiosihteerinä: "Uskoisin, että valtionsihteerin tehtävistä käsin pystyy toimimaan Etelä-Karjalan ja Ruokolahden hyväksi"

Kimmo Tiilikainen osallistui eilen kunnanjohtajan valitsemistilaisuuteen etänä.

Elena Liseytseva

Kimmo Tiilikainen eteni Ruokolahden kunnanjohtajan hakuprosessin loppuvaiheeseen. Arkistokuva.
Kimmo Tiilikainen eteni Ruokolahden kunnanjohtajan hakuprosessin loppuvaiheeseen. Arkistokuva.

Ruokolahden kunnanjohtajan paikkaa hakenut Kimmo Tiilikainen on viettänyt keväällä ja kesällä enemmän aikaa Ruokolahdella kuin Helsingissä. Etätyötä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin ja Tiilikainen uskoo sen muutoinkin yleistyvän korona-ajan jälkeen.

Tiilikainen uskoo myös pystyvänsä toimimaan valtiosihteerin tehtävistä käsin Etelä-Karjalan ja Ruokolahden hyväksi.

Uudeksi kunnanjohtajaksi häntä ei valittu, joten työt valtiosihteerinä työ- ja elinkeinoministeriössä, sekä maa-ja metsätalousministeriössä jatkuvat.

– Minulla on tällä hetkellä painavimpana työn alla EU:n elpymisvälineen käytön suunnittelu ja toimeenpano, jonka parissa hommat jatkuvat normaalisti.

Hakuprosessin vaiheita Tiilikainen ei lähtenyt kertaamaan. Tiistaisessa valintatilaisuudessa hän oli mukana etäyhteyksin ja syy tähän ratkaisuun oli yksinkertainen.

– Osallistumiseni paikan päällä esti epidemiologisen lääkärin asettama karanteenimääräys, sillä olin altistunut koronapositiiviselle henkilölle. Oma testitulokseni oli negatiivinen, mutta lääkärin määräys oli selvä, eikä ihmiskontakteja sallittu.

Ruokolahden uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin eilen imatralainen Anu Sepponen, jonka voiton sinetöi ratkaisevalla toisella kierroksella yksi ääni.

Tiilikainen halusi lähettää "kilpakumppanilleen" onnittelut valinnan johdosta.

–  Kovasti Anulle onnea valinnasta, sekä työniloa ja menestystä tehtävään, valtiosihteeri tuumaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset