Napinkulman taustoilla alkaa tapahtua Imatralla — kaupunki on tarvittaessa valmis nopeaan kaavoitukseen

Matti Veijalainen

Suunnitelmissa Napinkulman tulevaisuuteen kuuluvat nykyistä korkeampi uusi talo sekä muun muassa valoristeyksen korvaava kiertoliittymä.
Suunnitelmissa Napinkulman tulevaisuuteen kuuluvat nykyistä korkeampi uusi talo sekä muun muassa valoristeyksen korvaava kiertoliittymä.

Imatrankosken ydinkeskustan kehittäminen esittäytyy Einonkadun uuden asuin- ja liiketalon rakennustyömaana. Seuraavan samaan kokonaisuuteen kuuluvan vaiheen on määrä olla uuden talon rakentamisen Napinkulman kortteliin.

Imatran kaupunki aiesopimuskumppaninaan rakentajaksi on sitoutunut imatralainen Rakennusliike Evälahti Oy. Milloin aloitetaan on kysymys, johon rakentajayrityksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti ei tiedä vielä vastausta. Sen hän tietää kertoa, että alustavia valmisteluja taustalla tapahtuu.

— Ensin on saatava tontti haltuun ja kaavat kohdilleen, Evälahti toteaa.

Asemakaavamuutoksia tarvitaan, koska vuosikymmenien taakse peräytyvä päällä oleva kaava ei mahdollista rakentamissuunnitelmien toteuttamista. Tavoitteena on 8 500 kerrosneliötä asuntoja ja liiketiloja kuuteen kerrokseen. Hotellikin saattaisi tulla, Evälahti pohtii.

Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikkään mukaan Imatran kaupungilla on valmiudet panna Napinkulman uutta kaavaa päätettäväksi tarvittaessa nopeasti. Alueen kehittäminen on kaupungin agendoissa korkealla.

— Se on aivan ykköskohteita. Napinkulmalle haetaan pitkäaikaista toimivaa ratkaisua, Äikäs sanoo.

Matti Veijalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.