Puoli vuotta riitti: Aasialainen ruokaravintola Bugiba lopetti Vuoksenniskalla, uutta toimijaa etsitään

Piia Kaskinen

Meiling Wu (vas) ja Yi Zhang avasivat Bugiba -ravintolan Vuoksenniskalle heinäkuussa 2018. Ravintolan elinkaari kesti vain tammikuuhun 2019.
Meiling Wu (vas) ja Yi Zhang avasivat Bugiba -ravintolan Vuoksenniskalle heinäkuussa 2018. Ravintolan elinkaari kesti vain tammikuuhun 2019.

Aasialaista ruokaa tarjoavan Bugiba-ravintolan taival Vuoksenniskalla päättyi lyhyeen.

Ravintola avattiin viime heinäkuussa Katsastus Kinnusen tiloihin eli entiselle Vuoksenniskan Nesteelle.

Tytöt tekivät tosi hyvää ruokaa. Ruoka oli tosi hyvää, kun siihen tottui. — Jouni Kettunen

Kiinalaislähtöiset yrittäjät Meiling Wu ja Yi Zhang ajoivat toiminnan alas tammikuun 19. päivä, eli vain puoli vuotta avaamisen jälkeen.

Syynä oli asiakaskadosta johtuva toiminnan kannattamattomuus, tietää kertoa naapurissa Katsastus Kinnusen puolella työskentelevä Jouni Kettunen.

— Alkuun asiakkaita saattoi olla sata päivässä, mutta sitten se rupesi hiipumaan. Tytöt päättivät, etteivät tee velkaa, vaan lopettavat nyt ja palaavat Helsinkiin, Kettunen kertoo.

”Tosi hyvää, kun tottui”

Kettunen kertoo itse ruokailleensa Bugibassa päivittäin. Hänen on jo ikävä aasialaista makumaailmaa.

— Tytöt tekivät tosi hyvää ruokaa. Ruoka oli tosi hyvää, kun siihen tottui.

Perusruokaa kaipaaville lounastajille ja ylipäätään Vuoksenniskalle Bugiban tarjonta oli ehkä kuitenkin liian erikoista, hän pohtii.

— Ehkä ravintola olisi pärjännyt paremmin Imatran keskustassa.

Ravintolan tilaan pyritään löytämään nyt uusi toimija.

Kettunen kertoo, että neuvottelut ovat jo menossa. Parhaiten tilanteen tuntee toimitusjohtaja Ilkka Kinnunen, joka on parhaillaan lomamatkalla. Kinnusta ei tavoitettu tiistaina.

Ennen Bugibaa samassa paikassa toimi lounaskahvila Kahvikatti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut