Lauritsalassa palaneen auton takakontista löytyi ruumis toukokuussa — Henkirikoksesta epäillyt mies ja nainen saavat syytteen muun muassa murhasta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta

Tapauksen käsittely alkaa Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Lappeenrannassa 31. lokakuuta.

Kai Skyttä

Miehen ruumis löytyi pahoin palaneen auton takakontista toukokuussa.
Miehen ruumis löytyi pahoin palaneen auton takakontista toukokuussa.

Vuonna 1998 syntyneet mies ja nainen saavat syytteet toukokuussa Lauritsalassa tehdystä henkirikoksesta. Kihlakunnansyyttäjä Paula Isojärvi nostaa kaksikkoa vastaan syytteen vuonna 1997 syntyneen miehen murhasta.

Lisäksi heitä syytetään saman tapahtuman yhteydessä tehdyistä hautarauhan rikkomisesta, törkeästä ryöstöstä, lievästä maksuvälinepetoksesta, vahingonteosta ja törkeästä vapaudenriistosta. Tapauksen käsitttely alkaa Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa 31. lokakuuta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Lauritsalan venesatamassa palaneen auton takakontista löytyi ruumis iltapäivällä toukokuun 22. päivä. Ruumiin löysi paikalla ulkoilemassa olleen perheen lapsi. Auto oli palanut edellisyönä, ja pelastuslaitos oli käynyt sammuttamassa palon. Myös poliisipartio kävi paikalla, mutta pahoin palanut ruumis oli jäänyt huomaamatta.

Myöhemmin Kaakkois-Suomen poliisista kerrottiin, ettei poliisipartio ollut voinut tutkia autoa yöllä tarkemmin, sillä se oli tulipalon jäljiltä vielä kuuma. Poliisin mukaan auto jäi tutkimatta myös aamulla tietokatkon vuoksi.

Poliisi otti seuraavana päivänä kiinni neljä henkilöä epäiltyinä henkirikoksesta. Etelä-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 24. toukokuuta heistä kaksi, nyt syytteen saavat miehen ja naisen, jotka ovat olleet vangittuina tuosta lähtien todennäköisin syin murhasta epäiltyinä. Kaksi muuta kiinniotettua vapautettiin, koska heillä ei ollut tekemistä asian kanssa.

Esitutkinnan suorittanut Kaakkois-Suomen poliisi oli tapahtumista varsin vaitonainen koko esitutkinnan ajan. Poliisi ei ole kommentoinut sanallakaan teon motiivia, tekotapaa tai sitä, ovatko epäillyt myöntäneet teon.

Poliisi odotti pitkään teknisen tutkinnan tulosten valmistumista keskusrikospoliisin rikosteknisestä laboratoriosta. Esitutkinta kesti niin pitkään, että syytteen nostamiseen piti hakea lisäaikaa käräjäoikeudesta.

Kai Skyttä

palopaikka 2.jpg