Perjantaina OC-baarissa keikkailee metallibändi Entwine ja lauantaina ohjelmassa on taikuutta ja mentalismia — Katso kaikki viikonlopun menovinkit

Inkerin kinkereitä vietetään sunnuntaina Imatrankosken kirkossa. Laulaja-lauluntekijä Jari Uutela keikkailee Vahdissa ja Imatran pääkirjastolla juhlistetaan Minna Canthia nukketeatteriesityksellä.

Kanerva Jalarvo

Taikuri Eetu Lampi isännöi lauantai sirkusiltaa.
Taikuri Eetu Lampi isännöi lauantai sirkusiltaa.

Taikuri ja jonglööri Eetu Lammen linja on hiukan lipsunut siitä, mitä hän alun perin aikoi. Aluksi ajatuksena oli, että imatralainen hoitaisi vain kaikenlaisia taustahommia, hankkisi artisteja ja niin edelleen. Se ajatus kuitenkin jäi unholaan, sillä Lampi toimii sirkusiltojen tirehtöörinä, eli juontaa ohjelman ja kutsuu artistit lavalle.

— Nyt kun juonnan näitä iltoja, niin sinne väliin on helppo aina välillä heittää sellaisia omia, pieniä viiden minuutin ohjelmanumeroita, hän nauraa.

Lauantaina imatralaiset pääsevät taas singahtamaan tästä arkimaailmasta sellaiseen, jossa eivät normaalit luonnonlait päde. Osmo’s Cosmos -baarissa on nimittäin sirkus-klubi Cirque dé Osmo’s:in vuoro.

Koko ilta täyttyy taikureista, sirkustaiteilijoista, koomikoista, teatterintekijöistä ja muista taiteilijoista. Esiintyjien kokoonpano vaihtelee hieman eri iltoina, ja tällä kertaa lavan valtaavat tirehtöörin itsensä lisäksi imatralaiset Henna Laitinen ja Milla Martikainen, kajaanilainen Raimo Lusma sekä imatralaisen Sirkus Soihdun nousevat kyvyt.

Sirkusillat järjestetään sillä periaatteella, että suurin osa esiintyjistä on paikallisia, mutta jokaisella kerralla mukana on yksi muualta tuleva vierailija.

Sitä ei kuitenkaan kannata karsastaa, jos huomaa jonkun paikallisen esiintyvän tapahtumassa useammin kuin kerran peräjälkeen, Lampi sanoo. Rima on esityksissä sen verran korkealla, että samatkaan esiintyjät eivät koskaan esitä samaa numeroa uudestaan.

— Vaikka tapahtumasta on tarkoitus tehdä säännöllinen ja jatkuva, niin se ei todellakaan tule toistamaan itseään.

Lauantaina Henna Laitinen aikoo vetää illan aikana ainakin skumppavisan, eli eräänlaisen tietokilpailun, joka yhdistää trivia- ja musiikkitietämyksen, taiteilijuus-knowhow:n sekä tarinankerronnan kyvyt. Laitisen ohjauksessa kilpaillaan joukkueittain ja voittajille on luvassa kisan nimikkojuomaa.

Milla Martikainen on akrobaatti, joka taitaa sekä ilma- että lattia-akrobatian ja yhdistää ne yhdeksi kokonaisuudeksi.

Joukkoa täydentävän Raimo Lusman erityisaluetta ovat taikuruus ja mentalismi, mutta myös ällikällä lyövät korttitemput.

— Kaavailimme häntä meille esiintymään jo viime kevään aikana, mutta kevät olikin buukattu täyteen. Hän vetää varmasti vahvan shown, mutta sen enempää en halua siitä vielä paljastaa, Lampi sanoo.

Vielä ei ole varmaa, onko lauantain sirkusshow tämän syksyn ainoa vai ei.

— Se riippuu paljon muun muassa artistien aikatauluista. Pian alkaa pikkujoulukausi, ja ihmiset ovat jo kiinni pikkujoulujen esiintymisissä. Joka tapauksessa sirkusillat jatkuvat viimeistään ensi keväänä.

Cirque de Osmo’s la 19.10. klo 19—21 OC-baarissa. Tolkun Miehet la 19.10. klo 21 OC-pubissa.

Toni Tikkanen

Tämä arkistokuva on otettu Entwinen keikalta vuonna 2002.
Tämä arkistokuva on otettu Entwinen keikalta vuonna 2002.

Entwine, viimeistä kertaa

Tänä vuonna se päättyy. Lahtelaisen Entwinen taival.

Metallibändin ensilevy julkaistiin vuonna 1999. Sen jälkeen levyjä on tullut puoli tusinaa lisää, ja keikkoja satoja ympäri maailman. Pyöreiden vuosikymmentensä kunniaksi Entwine on jälleen kiertueella.

Juhlatournee alkoi syyskuun lopussa ja käsittää seitsemän paikkakuntaa. Kiertue päättyy marraskuussa bändin kotikaupunkiin Lahteen. Yhtye korkkaa OC-baarin viikonlopun perjantaina.

Entwine keikkailee pe 18.10. Imatralla OC-baarissa.

Johannes Vesterinen

Imatran Inkeri toivottaa kaikki tervetulleiksi kinkereille.
Imatran Inkeri toivottaa kaikki tervetulleiksi kinkereille.

Inkerin kinkerit tulevat taas

Tulevana sunnuntaina Imatrankosken kirkossa järjestetään jälleen Inkerin kinkerit -tapahtuma. Kinkerien reseptiin kuuluu musiikkia ja juttelua. Tämänkertainen tilaisuus kulkee alaotsikolla ”Lauluja uskosta, toivosta ja rakkaudesta.”

Lauluja esittää ISRK-Light Orchestra, joka koostuu Pirja Arposesta ja Anuliina Kenttämaasta (laulu), Antti Kuusesta (kitara), Pekka Rannasta (basso), Tomi Hämäläisestä (lyömäsoittimet), Johannes Vesterisestä (mandoliini, piano ja taustalaulu) ja Inkeristä itsestään, eli Heini Vesterisestä (viulu).

Kinkereitä järjestetään kerran kuukaudessa.

Inkerin kinkerit su 20.10. klo 18 Imatrankosken kirkossa.

Kuinka käy Nukketeatteri sytkyn Juha Laukkaselta Minna Canth?
Kuinka käy Nukketeatteri sytkyn Juha Laukkaselta Minna Canth?

Minna nukkena

Rohkea nainen, kirjailija, journalisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Minna Canth syntyi 175 vuotta sitten. Tällä kertaa hänen tarinansa kertoo Nukketeatteri sytkyt, siten, että Canthin tarina on suunnattu 3—8 -vuotiaille lapsille. Esitys kertoo Minnan lapsuudesta, elämästä ja teoksista lapsen näkökulmasta käsin. Näytelmän kantaesitys pidettiin Canthin kotikaupungissa Kuopiossa helmikuussa 2019.

Nukketeatteri sytkyt on nukkenäyttelijä Juha Laukkasen kiertävä ammattiteatteri. Yli 30 vuotta sitten perustettu teatteri kiertää ahkerasti ympäri maata ja ulkomaita, aina Egyptiä ja Borneon sademetsiä myöten. Laukkanen on valittu myös Unicefin hyväntahdon lähettilääksi.

Minna-esitys nähdään Imatran pääkirjaston Satulaaksossa lauantaina ja siihen on vapaa pääsy. Esitys kestää noin puoli tuntia.

Juhlitaan Minnaa! Nukketeatteri sytkyt Imatran pääkirjastossa la 19.10. klo 11.

Johannes Wiehn

Jari Uutela vuodelta 2003 peräisin olevassa arkistokuvassa.
Jari Uutela vuodelta 2003 peräisin olevassa arkistokuvassa.

Jari Uutela Vahdissa

Laulaja, lauluntekijä ja sanoittaja Jari Uutela saapuu viikonloppuna pub Vahtiin.

Hämeenkyröläismies esittää sekä omaa tuotantoaan, popin ja folkin suuntaan taipuvia kappaleita, mutta myös tunnettuja suomihittejä.

Uutela julkaisi ensilevynsä syksyllä 2012 ja on sen jälkeen elättänyt itsensä musiikilla, keikkailemalla ja kirjoittamalla musiikkia myös muille artisteille. Keikalle on vapaa pääsy.

Jari Uutela keikkailee la 19.10. noin klo 22 alkaen pub Vahdissa.