Kalliin maineessa olevaan Hossukkaan juhannuksen jälkeen yleinen saunailta kesätiistaisin — Puolitoista tuntia ensin naisille ja sitten miehille

Hannu Ojala

Mikko Airas avaa Hossukan tilaussaunan yleiseksi saunaksi tiistai-iltaisin. Saunavuorot jatkuvat ainakin elokuun loppuun.
Mikko Airas avaa Hossukan tilaussaunan yleiseksi saunaksi tiistai-iltaisin. Saunavuorot jatkuvat ainakin elokuun loppuun.

Hossukan Helmi aloitta juhannuksen jälkeen yleiset saunaillat tiistaisin. Naisille sauna on varattu illalla seitsemästä puoli yhdeksään ja sen jälkeen on puolentoista tunnin saunavuoro miehille.

Yrittäjä Mikko Airas sanoo saunailtojen jatkuvan ainakin elokuun loppuun.

— Tiistaisin meillä käy saunomassa vakioporukka. Seitsemältä sauna on vapaa, ja päätimme tarjota myös tällaista mahdollisuutta. Miesten saunavuoro voi tuntua myöhäiseltä. Ennen saunomista voi käydä vaikka lenkillä Hossukan hienossa maastossa.

Lauteilla riittää tiiviisti pakaten tilaa kymmenelle henkilölle. Kun saunojista osa on paljussa ja osa järvessä, samanaikaisesti saunomaan mahtuu Airaksen arviossa enimmillään parikymmentä henkilöä.

Sauna halutaan avata laajemmalle käytölle

Mikko Airas sanoo tietävänsä että Hossukan saunalla on maine maine kalliina paikkana, johon tavallisella ihmisellä ei ole varaa.  Yleisellä saunavuorolla löylyihin pääsee kymmenellä eurolla.

— Aika moni imatralainen käy saunassa Hinkanrannassa. Nyt on mahdollista saunoa myös Imatralla kauniissa maisemassa.

Yleinen saunailta on myös markkinointikeino. Mikko Airas haluaa tuoda saunaa aiempaa enemmän imatralaisten tietoisuuteen.

— Hossukan kyläyhdistys kävi täällä tutustumassa saunaan, ja siinäkin yhteydessä heräsi kiinnostus järjestää erilaisia tilaisuuksia saunalla.

Imatran Yritystilat Oy:n omistaman saunan vuokralainen vaihtui keväällä. Uudeksi vuokralaiseksi tuli Mikko Airaksen ja Joakim Mansnerin omistama Tuplakasi Oy.

Tilaussaunan kysyntää Airas pitää myönteisenä yllätyksenä.

— Voittoa ei ole vielä tullut, mutta olemme pystyneet maksamaan vuokrat.

Saunan hinnoittelua on muutettu joustavampaan suuntaan. Aiemman kiinteän hinnan sijasta hinta muodostuu kolmen tunnin perusmaksusta ja siitä jatkuvasta tuntiveloituksesta.

— Uskomme, että tämä sopii paremmin esimerkiksi peliporukoille.

Myös pitkän illan istuminen on mahdollista. Tähän mennessä mahdollisuutta on käyttänyt porukka, joka halusi katsella auringonnousun saunan terassilta.

Uusimmat uutiset