Ada-Matilda Montonen osuu paikallaan olevaan palloon ja liikkuvaan lätkään

Tenho Tiilikainen

Ada-Matilda Montonen on tuttu vieras Imatran golfkentällä ja jäähallissa.

Golfia väheksyvät muistavat muistuttaa kuinka helppoa se on osua paikallaan olevaan palloon. Imatralainen Ada-Matilda Montonen, 12, on osunut jo vuosien ajan. Osuisi ja osuu muuten myös liikkuvaan palloon tai ainakin kiekkoon. Montonen on pelannut jo vuosien ajan jääkiekkoa Ketterässä poikien kanssa samassa joukkueessa.

Montonen sanoo, etteivät hän koulukaverinsa, varsinkaan tytöt aina ymmärrä hänen harrastustaan.

— Minulle on jäänyt tunne, että he pitävät golfia vain pallon lyömisenä kerta kerran jälkeen. Sitähän golf ei suinkaan ole. tarvitaan taitoa, tekniikkaa, pitkäjänteisyyttä ja itsekontrollia, Montonen sanoo.

Montonen asuu Vuoksenniskan Lakasenpellolla, aivan golfkentän läheisyydessä. Virasojan koulun kuudesluokkalainen matkaa kouluun Linnalan kentälle väistötiloihin, useimmiten linja-autolla, aina silloin tällöin myös pyöräillen,

— Onneksi ensi vuonna menen yläasteelle Vuoksenniskan kouluun. Ovathan parakit aivan kivoja, mutta koulumatkaan menee nyt aika paljon aikaa.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.