Lämpötila kohosi maanantaina hellerajan tuntumaan — Loppuviikoksi luvassa hellettä jokaiselle päivälle, perjantaina ja lauantaina lämpötila kipuaa +30 asteen paikkeille

Maanantaina Konnunsuolla mitattiin parhaimmillaan +25 astetta. Ilmatieteen laitoksen hellevaroitus on Etelä-Karjalassa voimassa tiistaista alkaen.

Santeri Tynkkynen

Helteet jatkuvat ainakin tämän viikon loppuun.
Helteet jatkuvat ainakin tämän viikon loppuun.

Maanantaina lämpömittarissa asteet kohosivat lähelle hellerajaa Imatralla.

Konnunsuolla mitattiin maanantaina parhaimmillaan +25,0 astetta. Helleraja on virallisesti ylitetty, kun mittari näyttää 25,1 lämpöastetta. Lappeenrannassa Hiekkapakalla helleraja ylitettiin, kun parhaimmillaan maanantaina mitattiin +25,6 astetta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo, että lämpimistä säistä saadaan Imatralla nauttia ainakin koko tämän viikon ajan.

— Kovempia lämpötiloja on vielä tulossa loppuviikkoa kohden. Perjantaina ja lauantaina lämpötila kipuaa +30 asteen paikkeille, hän kertoo.

Hänen mukaansa helleraja voi hyvinkin ylittyä jokaisena päivänä tämän loppuviikon ajan. Myös ensi viikolla lämpötila pysyy oletettavasti yli 20 asteessa, mutta ilma voi hieman viiletä tästä viikosta.

Ukkosen suhteen päivystävä meteorologi ei lähde tarkempaa arviota tekemään vaihtelun mahdollisuuden takia.

— Hirveästi ei näy kartalla ukkosta lähipäiville, mutta pienen varauksen loppuviikkoon voi jättää.

Ilmatieteen laitoksen hellevaroitus on Etelä-Karjalassa voimassa tiistaista alkaen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut