Hiitolanjoen koskiosuuksien korvausten käsittely hallinto-oikeudessa jatkuu — Menettelystä tehdystä valituksesta kolmen vuoden viivytys

Hiitolanjoen Voiman omistama Kangaskosken voimalakin on tuottanut vuosia sähköä änkiläläisten omistamalla vesivoimalla.
Hiitolanjoen Voiman omistama Kangaskosken voimalakin on tuottanut vuosia sähköä änkiläläisten omistamalla vesivoimalla.

Hiitolanjoen koskiosuuksien korvauskäsittelyä on jatkettava viipymättä Vaasan hallinto-oikeudessa.

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut hallinto-oikeuden päätöksen palauttaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston tekemä päätös Hiitolan Voima Oy:n jättämästä osallistumistarjousmenettelystä aluehallintovirastoon.

Aluehallintovirasto myönsi voimayhtiölle pysyvän luvan Ritakosken ja Kangaskosken koskivoiman käyttöön ja määräsi sen maksamaan Änkilän yhteisalueosakaskunnalle 28 667 euron kertaluonteisen korvauksen.

Osakaskunta valitti aluehallintoviraston tekemästä päätöksestä hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus palautti päätöksellään asian uudelleen valmisteltavaksi aluehallintovirastoon, koska aluehallintoviraston ratkaisuun oli jäänyt avoimia kysymyksiä. Tästä päätöksestä valittivat korkeimpaan hallinto-oikeuteen sekä osakaskunta että voimayhtiö.

Ratkaisussaan korkein hallinto-oikeus on todennut, että hallinto-oikeudella ei ollut perusteita palauttaa asiaa aluehallintovirastoon.

Aluehallintovirasto antoi ratkaisunsa asiassa syyskuussa 2015. Nyt käsittely jatkuu hallinto-oikeudessa varsinaisen asiasta eli korvaussummasta.

Luetuimmat

Kommentoidut