Linnan juhliin kahdeksatta kertaa osallistuva Suna Kymäläinen ei tee enää alkuaikojen virheitä: Ihanat mutta järkyttävän epämukavat prinsessakengät ovat vaihtuneet perusavokkaisiin

Ruokolahtelaisen kansanedustajan yllä nähdään Stockmannilta hankittu Ralph Laurenin tummansininen iltapuku, joka hänellä on ollut kerran aiemminkin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Otto Ponto

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) edustaa usein sinisessä. Niin myös arkistokuvassamme vuodelta 2015. Kättelyvuorossa puoliso Tomi Kymäläinen.
Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) edustaa usein sinisessä. Niin myös arkistokuvassamme vuodelta 2015. Kättelyvuorossa puoliso Tomi Kymäläinen.

Hyvät kengät ja olkaimellinen iltapuku.

Siinä kaksi perussääntöä, joita kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) oppi kantapään kautta noudattamaan pukeutuessaan Linnan juhlille.

Torstaina hän osallistuu jo kahdeksatta kertaa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle aviomiehensä Tomi Kymäläisen kanssa.

Glamour on jo vuosia sitten saanut väistyä ainakin kenkävalinnassa mukavuuden tieltä. Kymäläisen mielestä on turha kärsiä säihkyvien prinsessakenkien takia, varsinkin kun ne eivät edes juuri näy pitkän iltapuvun alta.

— Linnassa on paljon portaita ja todella vähän istumapaikkoja. Ilta ollaan pääsääntöisesti jalkojen päällä. Olen todella vuosien varrella oppinut, etteivät kivat glitterkorkkarit ole paras valinta, sillä pian jalat huutavat hoosiannaa. Laitan perusavokkaat, joita käytän töissäkin. Niissä jaksaa olla, Kymäläinen paljastaa.

Puku löytyi vaatekaapista

Tänä vuonna Linnan juhlissa on ympäristöteema, mikä näkyy Kymäläisenkin asuvalinnassa.

Alkuaikoina hän osti tai teetti aina uuden iltapuvun Linnan juhliin. Tänä vuonna hän valitsi toisin.

— Nyt kun teemana on luonto ja kierrätys, on sopivaa käyttää vanhaa tai lainattua. Valitsin ylleni tummansinisen Stockmannilta hankitun Ralph Laurenin ostomekon, jota käytin kerran aiemminkin Linnan juhlissa. Se oli joko vuonna 2014 tai 2015, Kymäläinen muistelee.

Linnassa on paljon portaita ja todella vähän istumapaikkoja. Ilta ollaan pääsääntöisesti jalkojen päällä. Olen todella vuosien varrella oppinut, etteivät kivat glitterkorkkarit ole paras valinta, sillä pian jalat huutavat hoosiannaa. — Suna Kymäläinen

Vaikka mekko on hyvin mieluisa, Kymäläinen on käyttänyt sitä ainoastaan sen yhden kerran. Ei niitä iltapukujuhlia kansanedustajallakaan niin usein ole, hän huomauttaa.

— Se on hyvin laskeutuva, kiva asu, jossa on mukava olla ja liikkua, hän kuvailee.

Ja mikä tärkeintä: mekossa on olkaimet.

Ei ollut ensimmäisellä kerralla, kun Kymäläinen osallistui Linnan juhliin tuoreena kansanedustajana. Tulos oli katastrofi. Olkaimettoman mekon kaarituet katkesivat kesken kaiken ja puku alkoi valua alas.

— En ikinä varmaan toivu siitä! Oli vaikea saada buubseja pysymään sisällä, Kymäläinen nauraa.

Sen koommin hänellä ei ole nähty olkaimettomia mekkoja.

Kaikki irti juhlista

Juhlakuntoon ruokolahtelainen laitetaan itsenäisyyspäivänä Helsingissä. Kampauksesta ja meikistä huolehtii parturikampaamo Martti & Rene. Koska omat hiukset ulottuvat tällä hetkellä vain olkapäähän asti, kampauksesta tehdään näyttävä Kymäläisen vanhastaan omistamien jatkohiusten avulla.

— Vein ne jo hoidettavaksi ja värjättäväksi.

Vaikka Linnan juhlat sujuvat jo rutiinilla, Kymäläinen odottaa tulevaa juhlaa innoissaan. On suuri kunnia päästä juhlimaan itsenäisyyttä Suomen hienoimpaan tilaisuuteen, hän sanoo. Kyseessä on sitä paitsi vaalikauden viimeiset Linnan juhlat, hän muistuttaa.

— Keväällä on eduskuntavaalit, eikä koskaan voi tietää, miten niissä käy. Pitää yrittää saada näistä kaikki mahdollinen irti.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, myös puoliso Tomi Kymäläinen tekee saman.

— Eiköhän hän taas juokse huippu-urheilijoita kiinni ja yritä vaihtaa heidän kanssaan muutaman sanan, vaimo arvelee.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset