Tanssija Kasperi Kolehmainen ei ole tarkoituksella tehnyt mitään muuta kuin sitä, mistä tykkää — Ja se toi nuorelle lahjakkuudelle Imatran vuoden taidepalkinnon

Saavutuksia toisensa perään tänä vuonna tahkonnut tuore SM-kultamitalisti yllättyi kunnianosoituksesta. Kolehmainen aikoo käyttää palkintosummaa tanssilliseen kehitykseen.

Piia Kaskinen

Tanssijalahjakkuus Kasperi Kolehmaisen vuosi on ollut onnistumisia ja iloisia uutisia täynnä.
Tanssijalahjakkuus Kasperi Kolehmaisen vuosi on ollut onnistumisia ja iloisia uutisia täynnä.

Imatralainen tanssija Kasperi Kolehmainen saa Imatran hyvinvointilautakunnan myöntämän vuoden 2019 taidepalkinnon.

Perusteluissa kuvaillaan ammattilaisunelmaansa tavoittelevan Kolehmaisen olevan menestynyt kilpailija sekä ahkera, tunnollinen ja tavoitteelinen tanssija.

Vaikka ei olisikaan tarkoituksella tehnyt mitään, vaan sitä, mistä tykkää, on kiva tietää, että se voi mahdollisesti vaikuttaa muihin ihmisiin.

Viisi vuotta tanssistudio Jamilla harrastanut Kolehmainen on seuran historian ensimmäinen tanssija, joka on valittu opiskelemaan Suomen kansallisoopperan ja –baletin Balettioppilaitokseen Helsinkiin.

Kolehmaisen näytöt ovat hiljattain tuottaneet tulosta valtakunnallisella tasolla. Aiemmin marraskuussa Kolehmainen voitti SM-kultaa Helsingissä järjestetyt vuoden 2020 Performing Arts Soolo kilpailuissa.

— En todellakaan osannut odottaa taidepalkintoa. Todella kivaa, että saa tunnustusta ja arvostusta siitä, mitä on tehnyt. Vaikka ei olisikaan tarkoituksella tehnyt mitään, vaan sitä, mistä tykkää, on kiva tietää, että se voi mahdollisesti vaikuttaa muihin ihmisiin, Kolehmainen kertoo.

Palkinnon arvo on 3 000 euroa. Kolehmainen ei vielä ole päättänyt, mihin aikoo summan käyttää. Todennäköisesti se menee johonkin, mikä edesauttaa uralla, hän pohtii.

— Varmasti käytän osan tanssikursseihin tai tanssitunteihin. Johonkin tällaiseen, jolla saa kehitettyä itseään.

Opintonsa Helsingissä Kolehmainen aloitti syksyllä. Tällä hetkellä tiedossa ei ole kilpailuja, joten loppuvuodesta keskitytään kouluun ja treeneihin. Oppilaitoksella valmistellaan parhaillaan Pähkinänsärkijää.

— Vielä ei kauheasti ole ollut jouluproduktion treenejä, mutta on ollut hauskaa olla mukana kunnon balettiproduktiossa ja saada sellaistakin kokemusta. Teen kahta roolia, kavalejeerin roolia ja venäläistä tanssia, ja se on ollut aika mielenkiintosta.

Luetuimmat