Salosaaren ravintola Riihi laittaa pillit pussiin lopullisesti, epävakaa alkuvuosi söi tyrehtynyttä asiakasvirtaa entisestään – "Nyt oli pakko tehdä tällainen kova ratkaisu"

Salosaaren ravintola Riihi on auki viimeistä viikonloppua. Yrittäjä Mikko Vento aikoo ensin viettää vapaata, sitten suunnata katseensa tulevaan.

Jasmin Ojalainen

Haastava maailmantilanne ajoi Mikko Vennon sulkemaan asiakaskadosta kärsineen ravintola Riihen. Yrittäjä uskoo silti tulevaisuuteen.
Haastava maailmantilanne ajoi Mikko Vennon sulkemaan asiakaskadosta kärsineen ravintola Riihen. Yrittäjä uskoo silti tulevaisuuteen.

Ruokolahdella ravintola Riihen yrittäjä Mikko Vento jaksaa hymyillä tiskin takana, vaikka hänellä onkin ikäviä uutisia. Salosaaren perinteinen kyläkuppila on parhaillaan auki viimeistä viikonloppua. Maanantaista lähtien ovet suljetaan lopullisesti.

Syynä on Vennon mukaan ehtynyt asiakasvirta. Alkuvuodesta katoa vauhditti entisestään paperiteollisuuden lakko, joka pysäytti läheiset Stora Enson tehtaat. Näkymiä synkisti viimeistään koronaviruksen koko maailman ylle heittämä varjo.

– Nyt oli pakko tehdä tällainen kova ratkaisu. Tietenkin harmittaa työntekijöiden puolesta. Suunnattoman kiitollinen olenkin heille ja asiakkaille, jotka ovat parin vuoden ajan käyneet, Vento sanoo.

Jasmin Ojalainen

Ravintola Riihi tunnettiin aiemmin Repan riihenä. Vuonna 2017 vaihtuivat nimi ja yrittäjä.
Ravintola Riihi tunnettiin aiemmin Repan riihenä. Vuonna 2017 vaihtuivat nimi ja yrittäjä.

Jos vaikka vapaapäivän pitäisi, sitten ruvetaan suunnittelemaan jotain uutta.

Työt loppuvat Vennon lisäksi yhdeltä vakituiselta ja yhdeltä tarvittaessa töihin tulleelta työntekijältä. Vento osti liiketoiminnan ja kiinteistön joulukuussa 2017. Samalla Repan riihestä tuli ravintola Riihi. Vennon mukaan kaikki irtaimisto on määrä laittaa nyt myyntiin, jossain vaiheessa kiinteistökin.

Seuraavaksi Vento aikoo hengähtää hetken. Nyt siihen on hänen mukaansa hyvä tilaisuus.

– Jos vaikka vapaapäivän pitäisi, sitten ruvetaan suunnittelemaan jotain uutta. Sääliksi käy kaikkia tämän alan toimijoita, mutta kyllä se tästä lähtee jossain vaiheessa. Se vain vaatii aikaa ja hermoja kaikilta.

Luetuimmat